Debytoijia ja kolmannen kierroksen tekijöitä – Parasta juuri nyt -soittolistan spottivalossa sooloartistit kotoa ja kaukaa

Trilogian puuttuvia osia, ääntä nopeampia nousuja ja katkoviivoja.
18.9.2019 15:20

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät raikkaat, tuoreet ja huomionarvoiset uutuusbiisit niin Suomesta kuin ulkomailta.

Jos jotain 25-vuotiasta on hehkutettu kuluvan vuoden aikana brittimusamedioissa, niin vastaus kuuluu lyhykäisyydessään Sam Fender. Fender on ehditty jo palkita BRIT Awardsien himoitulla Critic’s Choice -palkinnolla, vaikka tyylitaitoisen laulaja-lauluntekijän debyyttilevy Hypersonic Missiles julkaistiin vasta menneenä perjantaina.

Vaikka Fenderin – erityisesti viime vuonna julkaistun Dead Boys -sinkun siivittämänä – nopeasti lentoon lähtenyt suosio tuntuisi liian hyvin suunnitellulta ollakseen totta, niin tämän debyyttilevy ei ole tehty laskelmoidusti supertuottajien kanssa. Hypersonic Missiles nimittäin on syntynyt, äänitetty ja tuotettu Fenderin itse rakentamassa varastostudiossa yhdessä pitkäaikaisen ystävän Bramwell Bronten kanssa.

Nuorukaisen harteille on myös aseteltu uuden sukupolven Bruce Springsteenin viittaa, minkä kuulee kieltämättä myös hänen soundistaan.

Ruusujen parissa kiireisenä pysynyt Ringa Manner julkaisee The Hearing -sooloprojektinsa odotetun kolmosalbumin Demian lokakuun 25. päivä Solinan kautta. Manner kertoi kesällä sisarjulkaisullemme Rumballe, että ”Demian on jonkin olennon seuraava evoluution askel, trilogian puuttuva osa. Se on jonkin uuden alku, ja loppu jollekin merkitykselliselle. Se on rikkinäisestä ehjäksi parantunut sydän, aina valmiina murskaantumaan uudestaan.” Tätä todella tarjoilee soittolistaltamme löytyvä Love=Prison.

Egotripin riveissä jo pitkän uran tehnyt Knipi julkaisee ensimmäisen sooloalbuminsa 11. lokakuuta. Lukuisten jalometallilevyjen miehen ensimmäinen soolosinkku kantaa nimeä Katkoviivoja. Kultasormi Jukka Immosen tuottamalla albumilla kuullaan Knipin lisäksi tuttuja tekijöitä muun muassa Anna Puun, PMMP:n ja Egotripin taustalta. Lue enemmän Knipin ajatuksia Timo Isoahon haastattelusta.

Näiden tärppien ohella soittolistaltamme kannattaa ottaa haltuun Suomen ehkä jylhintä indiepopia loihtivan Peuran uusi Funeral-single, maanmainion Tamsin uutuus 247, Ghostin 1960-lukulainen Kiss The Go-Goat -irroittelu, toisen laidan ruotsisuosikin Raised Fistin uutuus Anthem sekä Matti Johannes Koivun tuoreet sävelet.

Tätä kaikkea on syönyt sisäänsä Soundin viikon X Parasta juuri nyt -soittolista:

Lisää luettavaa