Egotripin Knipi julkaisee ensimmäisen soololevynsä – mukana muun muassa PMMP:n soittajakuntaa

4.9.2019 14:44

Teksti: Timo Isoaho

Egotrippi-yhtyeen säveltäjä, kitaristi ja (satunnainen) laulaja Knipi, oikealta nimeltään Zachris Alexan der Stierncreutz, tekee uuden aluevaltauksen lähikuukausien aikana. Lukuisille muille artisteille (muun muassa Anna Puu, Jenni Vartiainen, Jonna Tervomaa) kappaleita menneiden vuosien varrella kirjoittanut muusikko nimittäin julkaisee ensimmäisen oman pitkäsoittonsa.

­– Kun joku kysäisi minulta kymmenisen vuotta sitten, aionko koskaan julkaista soololevyä, vastaukseni oli ”tuskin”, aloittaa Knipi.

– Viimeisen parin kolmen vuoden aikana olen kuitenkin alkanut pohtia ajatusta ”mitä minä artistina jätän tuleville sukupolville”. Olenko aina vain yksi osa ryhmää tai toiminko vain lauluntekijänä muille? Olen kuitenkin jo reippaasti päälle nelikymppinen ja ajatus siitä, että en ole koskaan julkaissut mitään täysin omaa, alkoi kalvaa mieltäni.

Myöhemmin kuluvan syksyn aikana ilmestyvä pitkäsoitto on ”loppurutistusta vailla valmis”.

– Vaikka kyseessä on nimenomaan oma albumini, olen valmistellut sitä asialle omistautuneiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Minun ja tuottajana toimineen Jukka Immosen lisäksi levyllä vaikuttavat muun muassa basisti Anssi Maasalo (Egotrippi), rumpali Heikki Kytölä (PMMP) ja kosketinsoittaja Jussi Liimatainen (Anna Puu).

Onko luvassa myös sooloesiintymisiä?

– Kyllä vain. Teen syksyllä keikkoja albumilla soittavien herrojen kanssa.

Teksti on julkaistu Soundissa 7/19.

Lisää luettavaa