Jyvät akanoista – Jori Sjöroos listasi maamme lupaavimmat tulokkaat

Sunnuntain soittolistavieraanamme takavuosien nuori lupaus, joka oli tuleva jäädäkseen.
20.3.2016 18:04

Sunnuntait ovat soittolistoja varten.

Jori Sjöroos on enemmän tai vähemmän tuttu hahmo useimmille suomalaisen musiikkikentän tapahtumia viimeisten 15 vuoden aikana seuranneille.

PMMP:n ja Magenta Skycoden kantavana voimana parhaiten tunnettu miekkonen on tavoilleen uskollisesti iskenyt lusikkansa jälleen useampaan soppaan, kun valmisteilla on samaan aikaan sekä herran tuoreen ROOXX-projektin syksyllä ilmestyvä debyyttialbumi että Turun Kaupunginteatterissa alkuvuodesta 2017 kantaesitettävä Tom Of Finland -musikaali. Solina-nimistä levymerkkiäkin pyöritetään.

”Diggaan usein biiseistä, joista kuuluu tietyntyyppinen purkautuminen.”

2000-luvun alussa uusiin lupauksiin itse lukeutunut Sjöroos löysi aikaa ruotiakseen maamme tilannetta juuri nyt. Kuka tai ketkä ovat artisteja, jotka ovat maestrossamme kiinnostuksen liekin viime aikoina sytyttäneet?

Oranssi Pazuzu

Törmäsin tähän jo joku vuosi sitten, mutta tätä nyt julkaistua Värähtelijä-levyä oon kuunnellut ja diggaillut enemmänkin. Saturaatio-biisi on röyhkeellä tavalla voimaannuttava diggaan usein biiseistä, joista kuuluu tietyntyyppinen purkautuminen ja tällä levyllä on paljon sitä. Pitää nähdä livenä asap.

Shivan Dragn

SD ei ole julkaissut koskaan mitään, mut livenä tää on ollut jotain parasta, absoluuttisen kovaa matskua. Artturi on yks tän maan parhaita esiintyjiä, mut haluisin silti kuulla tätä myös esimerkiks vinyyliltä pian.

Ringa Manner

Mä otin tähän nyt vaan henkilön Ringa Manner, koska hän on niin monessa mukana (The Hearing, Pintandwefall, ROOXX, Cityman, Solano + Profettes toim. huom.). Supermusikaalinen lahjakkuus, jonka ääni on uskomaton ja käsittämättömän monipuolinen. Ringan laulattaminen studiossa on ollu naurettavan vaivatonta ja toivon, että tehtäisiin hänen kanssaan vielä paljon musaa. Joo Ringasta puhuessani käytän usein näemmä pelkkiä ylisanoja, mut syystä! Livenä myös super!

Ruger Hauer 2016

– Niin, tää ei oo uus, paitsi mulle. Oon tutustunut tähän 2016-matskuun näiden juuri tulleiden biisien myötä. Tässä mä diggaan eniten noista Mikko Pykärin soundeista ja toki myös räpeistä ja Iisasta, mut varsinkin biisin Typerykset jotka polttavat pilveä avoautossa -arpeggio-junnaus tuntuu vitun hyvältä ja energiseltä. Ja Paperi T on tietty kova!

Cityman

Mua vituttais, jollei tää ois Solinan artisti kovat jätkät tekee kovaa musaa ja Ringa laulaa = ok+. Tuotanto on niin ihanan pehmeetä… Ja pidän tosi paljon Alpon samettisen täyteläisistä miksauksista.

Kasmir

Oon tätä jätkää seurannu ja diggaillu Vadelmavene-biisistä asti kova biisinkirjoittaja ja tuottajansa Hank Solo ja Jonas W. Karlsson tekee mun mielestä mielenkiintoisinta urbaania ja freshia pop soundia. Uus biisi Amen on kans dope!

Tässäpä Jorin suosikkeja soittolistalla:

Lisää luettavaa