Kovia kotimaisia ja kiinnostavia keikkavieraita – Parasta juuri nyt -soittolistalta tärppejä vaikkapa juhannuksen soundtrackille

Tuotteliaita indie-tähtiä, aaltoja suoratoistolammikoissa ja tulevia suosikkeja.
17.6.2019 20:23

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät raikkaat, tuoreet ja huomionarvoiset uutuusbiisit niin Suomesta kuin ulkomailta.

Monet Soundin lukijoista ovatkin varmasti seuranneet Litku Klemetin uran kehittymistä jyväskyläläisestä underground-nimestä lehtemme ensimmäisen Master Of Pulpets -arvonimen haltijaksi, Teosto-palkintoehdokkaaksi ja niin edelleen. Sanna Klemetti on tullut tunnetuksi ahkerana levyttäjänä, joka julkaisi esimerkiksi vuonna 2017 kokopitkät levyt omalla nimellään sekä Tuntematon Numero -yhtyeensä nimissä.

Kaikkien Litku-fanien onneksi Klemetti julkaisi viime viikolla uuden Sinä tiedät sen -singlen, joka enteilee syyskuun 13. päivänä julkaistavaa Ding ding dong -albumia. Litku itse kertoo, että ”Sinä tiedät sen on rakkauslaulu, jonka sanoma on, että minun rakastaminen on kivinen tie ja vaatii rohkeutta.”

Kertojana uudella kappaleella kuullaan Hullu-Sannaa, joka on paitsi mielikuvitukseton tosielämän haukkumanimi, myös äkäinen, kiihkeä, outo ja luomisvoimainen tyyppi, jonka kautta uuden levyn kappaleita on kanavoitu, Litku-leiristä kerrotaan. Klemetti pitää näemmä vahvasti kiinni ”Tehhään mitä huvittaa” -asenteestaan, ja hyvä niin!

Kuopiolainen Block Buster sai aikaan aaltoja suoratoistolammikoissa vuoden 2017 lopussa julkaistulla Sweet Mary Jane -kappaleellaan, joka kiinnitti myös legendaarisen italialaisen Frontiers Music -levy-yhtiön huomion. Yksi asia johti toiseen, nimiä kirjoitettiin papereihin ja yhtyeen Losing Gravity -debyyttialbumi näkee syyskuussa päivänvalon aiemmin muun muassa Whitesnakea ja Totoa julkaisseen lafkan kautta. Tuoreen Move-singlen musiikkivideo sai viime viikolla ensi-iltansa Soundin sivuilla.

Jos olet suuntaamassa Musen tiistaina 18. kesäkuuta Suvilahdessa järjestettävälle keikalle, kannattaa suunnata paikalle epäsuomalaiseen tapaan ajoissa. Illan aloittajana kello 19.00 alkaen nähdään nimittäin toukokuun lopussa toisen kokopitkänsä julkaissut brittiyhtye The Amazons. Hyvää nostetta nauttiva kopla on noussut kummallakin levyllään kotimaansa myydyimpien albumien top 10:een ja esimerkiksi Future Dust -levyltä löytyvän Dark Visions -kappaleen kuultuaan ei ihmettele yhtään miksi.

Tämän viikon Parasta juuri nyt -soittolistalle tiensä ovat löytäneet muiden muassa myös uutta p*skaa edustava tamperelaistulokas Rebecca, itsevarmasti suuntaansa modernimpaan kääntävä Lost Society; jazzilla, popilla ja noirilla tummuutta vastaan kamppaileva Josén Pimeä Puoli, maailmanlaajuisen meditaatiopäivän julistava Einari Stylman sekä kansainvälisille vesille tyylikkäällä popillaan suuntaava Siru.

Juttua päivitetty 17.6., Litku Klemetti oli ehdolla Teosto-palkinnon saajaksi, mutta ei voittanut palkintoa.

Tältä näyttää ja kuulostaa Soundin Parasta juuri nyt -soittolista juhannuksen alla:

Lisää luettavaa