Lauantaisoittolista: Lauri Eloranta goes Punk!

1.2.2014 19:58

Soundi.fi:n syksyllä käynnistyneessä lauantaisoittolistasarjassa on vuorossa osa numero yksitoista. Tällä kertaa musiikin tyylilaji on punk ja soittolistamestarina toimii Damn Seagullsin laulaja ja lauluntekijä, myös Pää Kii -punk-yhtyeestä tuttu Lauri Eloranta.

Edellisissä osissa soittolistoja ovat tehneet muun muassa  PMMP- ja Magenta Skycode -yhteyksistä tuttu Jori Sjöroos, Von Hertzen Brothers -kitaristi Kie von Hertzendebyyttisooloalbuminsa eilen julkaissut Regina-laulaja Iisa, Egotripin Knipi, Pariisin Kevään Arto Tuunela, The Hearingin Ringa Manner sekä musiikkitoimittaja Pekka Laine.

Go ahead, punk! Laita Lauri Eloranta goes Punk! -soittolista soimaan ja lue laulajan perustelut listan alta.

Lauantaisoittolista #11: Lauri Eloranta goes Punk!

The Heartburns − Stay Away

”Mun suomalaisia suosikkibändejä ja maailmanluokan kamaa. Huippu biisi.”

 

The Honeycombs − Can’t Get Through to You

”Joe Meek oli hullu. Ja nero. Tän kappaleen soundit inspiroi.”

 

The Exploding Hearts − Sleeping Aides and Razorblades

”Bändi, jonka matka päättyi surullisesti. Hienoja biisejä ja vaatimatonta pop-neroutta.”

 

”Muistan, kuinka Operation Ivy -päissään koko meidän bändi oli.”                                     – Lauri Eloranta 

Operation Ivy − Sound System

”Teini-iän suosikkeja. Muistan, kuinka Operation Ivy -päissään koko meidän bändi oli. Kaikesta teki vieläkin jännittävämpää se, että näistä oli niin vaikea löytää mitään tietoa tai kuvia. Nykyään tollainen mystiikka on rockmusiikissa harvinaista.”

 

Ratsia − Täynnä elämää

”Rakastan tämän bändin sanoitusten naivistisuutta ja aitoutta. Henkilökohtaisesti ajatus suomeksi sanoittamisesta on tuntunut aina ristiriitaiselta, mutta luulen, että mikäli kokeilisin sitä, niin tämänsuuntainen ilmaisu voisi olla itselle luontevaa.”

 

The Clash − Gates of the West

”Oli pakko laittaa listalle The Clashia, koska kyseessä on yksi omista suosikeista. Näin punk-soittolistaa tehdessä täytyy sanoa, että mielestäni tässä bändissä oli hienoa juuri musiikin moninaisuus. Biisiä oli tosi vaikea valita, onneksi löysin tämän unohtamani helmen.”

 

Billy Bragg − To Have and to Have Not

”Pelkällä sähkökitaralla säestämisessä on jotain kiehtovaa. Olen vasta viime vuosina alkanut pitää itseäni ylipäätään kitaristina ja huomaan rakastuvani soittimeen taas uudelleen.”

 

Jay Reatard − My Shadow

”En tunne mitenkään hyvin Jay Reatardin tuotantoa ja olen oikeastaan kuunnellut sitä vasta hänen kuolemansa jälkeen. Pidän monissa kappaleissa kauniin ja karun yhdistelmästä.”

 

Devo − Girl U Want

”Tykkään mielettömästi tästä riffistä! Tätä tulee aina välillä soiteltua soundcheckeissä. Se on jotenkin mukavan idioottimainen ja energisoiva. Yksi kaveri tykkäsi kuunnella tätä aina lenkkeillessään. Ymmärrän kyllä täysin.”

 

Suicide − Ghost Rider

”Suicide on Springsteenin suosikkibändejä. Minä tykkään välillä myös.”

 

New Bomb Turks − Defiled

”Lukiovuosina tuli diggailtua tätä bändiä. Nyt viime kesänä, kun ne lopulta kävi Suomessa keikalla, niin olin itse muualla soittamassa. Sama kävi Reigning Soundin kohdalla.”

”Bruce on maailman rikkain punkkari ja hyvien puolella.”                                        – Lauri Eloranta

Bruce Springsteen − State Trooper

”Bruce on maailman rikkain punkkari ja hyvien puolella.”

 

The Murder City Devils − 18 Wheels

”Tätä on hyvä kuunnella vaikka ennen baariin menoa. Play loud!”

 

* * * * *

 

Damn Seagulls on julkaisemassa lähiaikoina uutta materiaalia. Bändi oli mukana viime kesänä Full Steam Ahead -kiertueella, jonka Vuosaaren-pysähdyksellä yhtye esitti uuden kappaleen nimeltä Paul Weller.

Biisi on mukana bändin tulevalla neljännellä albumilla.

Kuva: Hanna Kaikula

Lisää luettavaa