Vihaa, rakkautta ja Stingiä – tätä kaikkea on Parasta juuri nyt -lista viikolla 35

Villasukat jalkaan ja höpinää tötteröön. Syksyn ensimmäinen lista-annos on täällä.
1.9.2016 17:26

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät vastikään julkaistuista biiseistä ilahduttavimmat, itkettävimmät ja ajatuksia herättävimmät.

Mahoton määrä hyvää parhainta uutta musiikkia tulvii jälleen ovista ja ikkunoista.

Koottuihin kruununjalokiviin kuuluvat tällä viikolla muun muassa paluuta tekevän Bon Iverin ja mestarillisen Love & Hate -pitkäsoiton julkaisseen Michael Kiwanukan biisiuutuudet. Soppaa omilla kipaleillaan hämmentävät myös sekä ajattelemistasi lopettamaan kykenemätön Sting että Nuoret ja raikkaat -sarjan avausosassa aikoinaan esitelty Ella Lymi.

Jo lueteltujen lisäksi mausteensa parhauksien pataan viskaavat instrumentaalihirmu William Tyler, blues-hirmu Jarkka Rissanen, hirmu-hirmu Lordi sekä viikon takainen Perjantaibiisi-vieras Jarkko Martikainen Luotettuine Miehineen. In Flamesia ja Zeppeliniäkin löytyy.

Viime kierroksella kesteihimme ampaissut Jaakko Aukusti kertoo Oasis-singlestään seuraavaa:

Oasis on toka sinkku tammikuussa julkaistavalta pitkäsoitolta. Biisi oli demovaiheessa tosi pitkä ja sellainen Wolf Paraden kakkoslevynomaisen progeileva. Mietittiin Artturin (muun muassa Rubikista tunnettava Taira toim. huom.) kanssa studiolla, että tästä voidaan tehdä joko 10-minuuttinen tai kolmeminuuttinen.

– Päädyttiin tähän ja vähän nykivämpi ja elektronisempi sovitus tuntui istuvan. Hyvä siis tuli! Demovaiheen biisistä puolet päätyi toiseen biisiin, josta tulikin sitten pidempi ja utuisempi. Tässä kappaleessa sen sijaan ei kauheasti ihmetellä, vaan pyritään pikemminkin pääsemään tosi äkkiä maaliin. Se on hyvä juttu.

Terveisiäkinkö, Jaakko kulta?

– Hyvää syksyä, muistakaa juoda teetä ja käyttää villasukkia. Nähdään keväällä keikoilla!

Soundi.fi: Parasta juuri nyt (viikko 35/2016)

Lisää luettavaa