Referenssit vaihtoon – Aki Tykin Sunnuntaisoittarilla kappaleita, joita uuden Happoradio-albumin äänityksissä kuunneltiin

Lukuisista radiohiteistään tunnetun ryhmän seitsemäs kokopitkä kantaa nimeä Kauniin kääntöpiiri.
15.1.2017 16:00

Sunnuntait ovat soittolistoja varten.

Suomen suosituimpien rockyhtyeiden joukkoon viimeksi kuluneen vuosikymmenen aikana kivunnut, muun muassa Pois kalliosta-, Tavikset-, Puhu äänellä jonka kuulen– ja Pelastaja-hiteistään (2003, 2006, 2008 ja 2010) tunnettava Happoradio saatteli toissapäivänä kauppain hyllyille järjestyksessään seitsemännen studioalbuminsa Kauniin kääntöpiirin.

Jo taannoisessa Perjantaibiisi-haastattelussa orkesterin johtomies Aki Tykki tuli todenneeksi, ettei ”kukaan jaksa aina synkistellä, ei edes Happoradio”.

Vasta ilmestyneen Happis-pitkäsoiton referensseistä laajemmin kiinnostuneina kysäisimme herra Tykiltä, olisiko tällä haluja kasailla Sunnuntaisoittari kappaleista, jotka tavalla tai toisella myötävaikuttivat Kauniin kääntöpiirin syntyyn.

Ensireaktio ehdotukseen oli seuraavanlainen:

Niin, voisihan se olla ihan siistiä, jos joku satunnainen Soundin lukijakin bongaisi, että Happoradio ei välttämättä kuuntele studiossa pelkästään Yötä ja Klamydiaa!

Listan siis saimme, ohesta löytyvää kattausta Tykki pohjustaa näin:

Kauniin kääntöpiiriä tehdessämme meillä oli hirveä hinku uudistua. Tajusimme joskus Elefantti-albumin äänitysten jälkeen, ettemme ole juuri vaihtaneet studiossa kuunneltavia referenssilevyjämme kymmeneen vuoteen. Tällä kertaa jätimme ne radioheadit ja carparknorthit hyllyyn ja haimme tiukoissa paikoissa turvaa jostain ihan muualta. Tähän on nyt valittu satunnaisotanta lauluja, joita kuuntelimme joko studiotyön lomassa tai joista hain turvaa sanoituksia kirjoittaessani.

En tiedä kieliikö se jakomielitaudista, mutta tunnen hienoista ylpeyttä siitä, että listalta löytyy sekä Stam1naa ja Mustaa Paraatia että Kasmiria ja Daft Punkia. Kappaleet ovat tekijänsä nimen mukaisessa aakkosjärjestyksessä.

Sunnuntaisoittari Aki Tykki: Referenssit 2016

Happoradio on:

Aki Tykki (laulu)
AH Haapasalo (kitara)
Klaus Suominen (koskettimet)
Jatu Motti (basso)
Markku DeFrost (rummut)

Kaikki menneisyyden Sunnuntaisoittarit löydät täältä.

Lisää luettavaa