VIRO – Original Soundtrack

24.4.2012 11:03

Keskiviikkona 25.4. ilmestyvässä Soundissa tehdään tutustumismatka Tallinnan rockklubeille ja perehdytään Viron virkeään musiikkikulttuuriin. Mikäpä sopisi paremmin jutun lukemisen soundtrackiksi kuin tämän päivän paras virolainen rock- ja popmusiikki. Olkaa hyvä!

Keskiviikkona 25.4.2012 ilmestyvässä Soundissa tehdään tutustumismatka Tallinnan rockklubeille ja perehdytään Viron virkeään musiikkikulttuuriin. Mikäpä sopisi paremmin jutun lukemisen soundtrackiksi kuin tämän päivän paras virolainen rock- ja popmusiikki. Olkaa hyvä!

EWERT AND THE TWO DRAGONS

ewertandthetwodragons.com

Ewert Sundjan johtama englanninkielinen indiefolkbändi on noussut käsittämättömän suosituksi kotimaassaan. Bändin omakustanteena julkaisema kakkoslevy Good Man Down on sinnitellyt listakärjessä jo yli vuoden ja myynyt huimat 12 000 levyä. Albumin on Suomessa julkaissut Fullsteam. Ewert And The Two Dragons on keikkaillut Suomessa useasti ja tulevana kesänä bändin voi nähdä Kivenlahtirockissa, Provinssirockissa ja Ruisrockissa.

IIRIS

iirismusic.com

Juuri esikoisalbuminsa The Magic Gift Box EMI Finlandin kautta julkaissut kaksikymppinen Iiris Vesik tekee hurmaavaa elektropopia. Levy ampaisi kotimaansa listaykköseksi ja Iiriksen livekeikat ovat ihastuttaneet myös Suomessa. Tulevana kesänä tekstinsä hölynpölymetodilla rakentava Iiris keikkailee Provinssirockissa ja Ilosaarirockissa.

TALBOT

talbot-music.com

Vaikuttava doomduo Talbot keikkailee nykyisin enemmän ulkomailla kuin kotimaassaan, mikä on helppo ymmärtää sillä livenä bändin kahden miehen mekastus on vaikuttavaa, kekseliästä ja karismaattista. Toimii myös levytettynä erittäin hyvin. Talbot voitti juuri vuosittaisen, potentiaaliselle virolaiselle vientitoivolle jaettavan, Skypen sponsoroiman Go Change the World -palkinnon. Aiemmin saman palkinnon ovat voittaneet myös Iiris sekä Ewert And The Two Dragons.

CANDY EMPIRE

facebook.com/candyempiremusic

Tyylikästä ja mukavan rujoa kitararockia sensuellilla naislaululla soittava Candy Empire on Soundin jutussa haastatellun Erik Mornan veikkaus seuraavaksi Virosta maailmanmaineeseen ponnistavaksi artistiksi.

NEVESIS

Nevesis/Facebook

Matalalta pöriseviä riffejä ja pientä psykedeelistä lisävivahdetta. Nevesis hoitaa sisuskaluissa tuntuvan stonerrockin ja Deep Purple -vaikutteisen vanhan liiton hevin yhdistelmän vakuuttavasti. Bändi on parhaillaan studiossa äänittämässä tuoretta materiaalia. Tuttu näky myös Suomen klubeista.

MARI KALKUN

marikalkun.com

Virossa kansanmusiikki elää vahvana ja kiinnostavana. Mari Kalkunin vironkielisten laulujen ääreen on helppo pysähtyä pidemmäksikin aikaa. Kalkunin taiteessa perinteinen kansanmusiikki kohtaa taidemusiikin ja improvisaation.

ORELIPOISS

orelipoiss.ee

Omituista ja kokeellista lofi-folkia viroksi tekevä mörökölli Jaan Pehk ei ole kaikkia varten, mutta ehdottomasti kokemisen arvoinen. Orelipoissiin debyyttilevy 99 piti sisällään 99 biisintynkää. Uudella levyllä raitoja on ”vain” 33.

VAIKO EPLIK

Vaiko Eplik / MySpace

Kolmekymppinen Vaiko Eplik on suhteellisen lyhyen uransa aikana tehnyt kymmenkunta albumia ja samalla kohonnut merkittäväksi yhteistyökumppaniksi ja vaikuttajaksi virolaisessa popskenessä. Miehen vironkielinen ja monipuolinen tuotanto pohjaa folkiin ja indierockiin, mutta yltyy paikoin melko kokeelliseksi.

 

 

Näillä pääsee hyvin alkuun. Lisää hyviä virolaisia artisteja saa kernaasti ehdottaa alla olevaan kommenttikenttään!

Teksti: Mikko Meriläinen

 

Lisää luettavaa