Tarkkailuluokka: Block Buster – Aika on viimein kypsä

"Monilla bändeillä debyytti on läpileikkaus koko urasta, mutta meillä se ei ole sitä; viimeiset biisit saatiin valmiiksi vain viikkoa ennen kuin suunnattiin studioon viime kesänä."
5.7.2019 13:34
Vuosien vieriessä Block Busterin jäseniltä on usein kysytty mikä maksaa, kun kokopitkää levyä ei ole kuulunut. Jaakko Metsäpelto kertoo, että tarjouksia sen toteuttamiseen on tullut vastaan, mutta niihin ei syystä tai toisesta tartuttu.
Pekka Keränen

Tarkkailuluokka nostaa esille uusia ja tuoreita artisteja, joita kannattaa pitää silmällä.

Block Busterin rumpali Jaakko Metsäpellolla on aihetta tyytyväisyyteen, sillä yhtyeen Losing Gravity -debyyttialbumi julkaistaan syyskuussa italialaisen Frontiers Musicin kautta. Kuopiolaisten nimi pääsee samaan katalogiin Whitesnaken, Toton ja Journeyn kaltaisten legendojen kanssa.

– Tässä on se klassinen taiteilijan tuska, että ne biisit tuntuu itsestä jo ennen julkaisua tosi vanhoilta. Monilla bändeillä debyytti on läpileikkaus koko urasta, mutta meillä se ei ole sitä; viimeiset biisit saatiin valmiiksi vain viikkoa ennen kuin suunnattiin studioon viime kesänä, Metsäpelto hehkuttaa.

Metsäpellon ja tämän laulaja-kitaristiveljen Aarnin, kitaristi Elias Salon ja basisti Joonas Arppen muodostama Block Buster on toiminut jäsenten nuoresta iästä (keskiarvoltaan 24 vuotta) huolimatta pitkän tien. Yhtyeen kokoonpano on pysynyt muutaman vuoden takaista basistin vaihdosta lukuun ottamatta samana.

– Olimme kunnianhimoisia heti alkumetreiltä ja bändinä valmiita, mutta keikkojen saamista hidasti alaikäisyys. Meidän nuorin jäsen Aarni saavutti täysi-ikäisyyden vuonna 2013, Jaakko Metsäpelto kuvailee bändin alkutaivalta.

Ennen oli lähempänä sellainen kapeakatseisuus, että kaikki muu paitsi AC/DC ja Motörhead on paskaa.”

Vuosien vieriessä Block Busterin jäseniltä on usein kysytty mikä maksaa, kun kokopitkää levyä ei ole kuulunut. Jaakko Metsäpelto kertoo, että tarjouksia sen toteuttamiseen on tullut vastaan, mutta niihin ei syystä tai toisesta tartuttu. Aivan kuin bändi olisi alitajuntaisesti odottanut oikeaa aikaa ja paikkaa.

– On hyvä, että debyytti ilmestyy vasta nyt, niin ollaan kehitytty soittajina ja biisinkirjoittajina. Nyt palikat alkaa loksahtelemaan paikalleen.

Vaikka Block Buster on vasta julkaisemassa debyyttiään, albumin seuraajan valmistelu on jo pitkällä. Nyt kun pöytä on puhdas aiemmista kappaleista, niin uudessa materiaalissa on nähtävissä jatkoa kehitykselle, joka on kuljettanut kuopiolaiset klassisen rockin ihailevasta toisintamisesta kohti omaa modernimpa ääntään. Musiikillinen ehdottomuus on karissut kilometrien varrelle.

– Ennen oli lähempänä sellainen kapeakatseisuus, että kaikki muu paitsi AC/DC ja Motörhead on paskaa. Eka levy on jo monipuolinen ja toiselle levylle ollaan ottamassa aineksia modernista popista ja räpistä aina Queeniin saakka.

Losing Gravity -levyn on tuottanut bändin pitkäaikainen ystävä Santa Cruzin riveistä tutuksi tullut Joonas Parkkinen. Levyn julkaiseva Frontiers oli kuullut kuopiolaisten Sweet Mary Jane -sinkun ja otti bändiin yhteyttä alkuvuodesta 2018.

Sopimus nimekkään italialaislabelin kanssa syntyi sähköpostinvaihdon ja demojen lähettelyn jälkeen. Vaikka Frontiers on toiminut historiansa aikana julkaisijana monille legendoille, Jaakko Metsäpelto ei anna sen huimata.

– Totta kai se on imartelevaa, mutta ei siitä tule mitään sekoamista, että “vittu jee, ollaan samalla lafkalla kuin Whitesnake”.

Vaikka tulevaisuus näyttää lupaavalta, Block Busterin jäsenet eivät ole lopettamassa päivätöitään tai muuttamassa Kuopiosta Helsinkiin, Hollywoodista puhumattakaan. Vielä.

Block Buster on:
Aarni Metsäpelto – laulu, kitara
Jaakko Metsäpelto – rummut
Elias Salo – soolokitaristi
Joonas Arppe – basso

Haastattelu julkaistu Soundin numerossa 6/2019

Tiedätkö yhtyeen tai artistin, joka ansaitsee pulpettinsa Soundin Tarkkailuluokalle? Ilmianna heidät meille seuraavalla kaavakkeella:

Hups! Emme löytäneet lomakettasi.

Ota myös haltuun Soundin Tarkkailuluokka-soittolista, jolta löydät (lähes kaikki) sarjassa esitellyt artistit siististi yhdessä paketissa:

Lisää luettavaa