1970-luvulla oli liian kiire naida ja juopotella, jotta olisi ehtinyt tehdä biisejä, muistelee Rod Stewart

29.11.2021 16:10

Rod Stewartilla taisi mennä Faces-vuosina lujaa. Vanha raspikurkku vieraili hiljattain Apple Musicin Time Crisis -podcastissa haastateltavana, ja keskustelu kääntyi miehen uuden levyn lisäksi vanhoihin hyviin aikoihin. Haastattelusta uutisoi myös Ultimate Classic Rock.

Stewart kertoo, että hänellä oli nuorena miehenä pitkään vaikeuksia saada tehtyä uutta musiikkia. Asia ilmeni jo 1960-luvulla Jeff Beck Groupin aikoihin. Beck komensi tuolloin miehistönsä sävellystöihin, jotta levyillä olisi enemmän omaa tuotantoa. Stewart suuntasi sitten bänditoverinsa Ronnie Woodin kämpille hommiin.

”Siellä oli kylmä, ja meillä oli muistikirja ja kynä. Yritimme kirjoittaa Jeff Beckille sopivan kappaleen, mutta siitä ei tullut mitään. Ajattelimme sitten, että samalla otetaanpa pullo viiniä. Jaoimme viinipullon kateen pekkaan, mutta siltikään mitään ei syntynyt”, Stewart kertoo.

Sessioista syntyi lopulta Jeff Beck Groupin Beck-Ola-albumin kappale Plynth (Water Down the Drain), mutta väkisin se piti ilmeisesti pinnistää.

”Facesilla oli tapana pistää minut hotellihuoneeseen ja antaa mukaan viinipullo, kasettinauhuri ja vähän paperia. Sitten ne lukitsivat oven eivätkä päästäneet minua ulos, ennen kuin olin saanut sanoitukset valmiiksi”, Stewart kertoo.

”1970-luvulla oli liian kiire naida ja juopotella. Bailata! Facesissa oli kuitenkin kysymys hauskanpidosta.”

Nykyään 76-vuotias Stewart on kuulemma oppinut nauttimaan albumien tekemisestä enemmän. Ehkä kaikenlaisia oheistoimintoja on sitten vähemmän esteenä.

Lisää luettavaa