25 vuotta täyttä huutoa! Mieskuoro Huutajilla juhlavuosi

Oululainen huutomusiikin sanansaattaja Mieskuoro Huutajat täyttää 25 vuotta. Muun muassa valtioiden kansallislauluja huutamalla tulkinnut mieskuoro teki ensiesiintymisensä itsenäisyyspäivänä 1987.

Juhlavuodeksi on luvassa tapahtumasarja, jonka avaa Oulun Pohjankartanossa 8.12. järjestettävä konsertti. Avauskeikkaa varten Huutajien nykyisistä ja entisistä jäsenistä on koottu kaikkien aikojen suurin kokoonpano, joka käy läpi kuoron uran ja ohjelmiston.

Mieskuoro Huutajien riveissä on vuosien varrella käynyt avaamassa ääntään lukuisia oululaisia rockmuusikoita muun muassa Radiopuhelimien ja Juliet Jonesin Sydämen riveistä. Yhtye on esiintynyt niin Roskildessa ja Hultsfredissa kuin Jools Hollandin show’ssakin sekä tehnyt yhteistyötä Nitsin ja Enstürzende Neubautenin kanssa. Mika Ronkainen teki yhtyeestä mahtavan Screaming Men -dokumenttielokuvan vuonna 2010.

www.huutajat.org

P.S. Liekö kyse freudilaisesta lipsahduksesta, että tätä uutista kirjoittaessani mieleni käänsi joka kerta sanan mieskuoro muotoon mieskuuro.