30 vuotta siihen meni, mutta nyt Kärtsy Hatakan Head First -yhtye julkaisee debyyttinsä – Kuuntele ensimmäinen single

13.4.2022 16:38

Kun Waltari-yhtye vielä aloitteli maailmanvalloitustaan 1980- ja 90-lukujen taitteessa, pyöritti nokkamies Kärtsy Hatakka sivussa myös toista orkesteria: Head First oli funkia, metallia ja progressiivista rockia sekoitellut yhtye, joka tunnettiin ennen kaikkea hyvänä live-esiintyjänä. Yhtye päätyikin muun muassa Ruisrockiin soittamaan juuri ennen Living Colouria. Sitten Waltari sai kansainvälisen levytyssopimuksen ja vei Hatakan ajan, minkä johdosta Head First laitettiin telakalle.

Nyt 30 vuoden odotuksen jälkeen yhtye on kuitenkin herännyt talviuniltaan ja julkaisee esikoispitkäsoittonsa 27. toukokuuta saksalaisen Metalvillen kautta. Ensimmäisenä maistiaisena levyltä tarjoillaan single Stars of Life, jonka virallinen julkaisupäivä on perjantai 15. huhtikuuta. Kappaleen video on kuitenkin jo katsottavissa ja sen pariin pääset tuosta alta.

Head Firstin nykykokoonpanossa ovat laulusta vastaavan Hatakan lisäksi mukana alkuperäisjäsenet Jaani Marttila (kitara) ja Sami Timonen (rummut). Tuoretta verta ryhmään tuo basisti Jesper Anastasiadis, joka tunnetaan myös Turisas-yhtyeen riveistä.

Lisää luettavaa