70-luvulla hittejä tehtailleen The O’Jays -yhtyeen ex-jäsen koki karun kohtalon – Tapaus selvisi nyt 40 vuotta myöhemmin

Frankie Littlen kohtalo selvisi tuoreen DNA-tutkimuksen avulla.
16.12.2021 14:48

Helmikuussa 1982 Ohion Twinsburgissa sijaitsevan liikkeen takapihalta tehtiin karmiva löytö: alueelta löydettiin ihmisen pääkallo sekä pussillinen luita. Jäänteet ovat tähän saakka pysyneet tunnistamattomana, mutta tuoreen DNA-tutkimuksen avulla viranomaiset ovat nyt saaneet vahvistettua vainajan henkilöllisyyden lähes 40 vuotta myöhemmin.

Nimettömien vainajien tunnistamiseen erikoistuneen DNA Doe Projectin avulla kävi ilmi, että jäännökset kuuluvat Frank ”Frankie” Littlelle, joka kuului maineikkaan r&b/soul-yhtye The O’Jaysin riveihin yhtyeen varhaisina aikoina 1960-luvulla. Frankie Little toimi yhtyeessä kitaristina ja säveltäjänä. Hän myös lauloi vuoden 1962 Down At The Corner -kappaleessa. Little ei kuitenkaan viihtynyt kovin pitkään yhtyeessä vaan palasi synnyinseudulleen Clevelandiin ennen kuin yhtye saavutti suurempaa menestystä.

Viranomaisten mukaan viimeinen näköhavainto Frankie Littlestä on 70-luvun puolivälin tienoilta ja hänen viimeisin tiedetty osoite oli Clevelandissa. Hänen katoamisestaan tiedetään hyvin vähän yksityiskohtia. Littlen on nyt todettu kuolleen henkirikoksen uhrina; hänen jäännöksistään on löydetty merkkejä pistoista, tylpällä esineellä tehdyistä iskuista sekä polttamisesta.

O’Jays nousi suurempaan suosioon vuonna 1972 julkaistulla Back Stabbers -albumilla, joka ylsi Billboard-listan sijalle 10 ja myi vuodessa kultaa. Erityisesti levyn nimikkokappaleesta sekä Love Train -singlestä tuli isoja hittejä. Albumi löytyy myös Rolling Stone -lehden kaikkien aikojen 500 parasta albumia -listan sijalta 318.

O’Jays julkaisi 70-luvun kuluessa useita kultaa tai platinaa myyneitä pitkäsoittoja. Vuonna 2004 yhtye nimettiin Vocal Group Hall of Fameen ja seuraavana vuonna Rock and Roll Hall of Fameen. Vuonna 2013 yhtye nimettiin puolestaan Rhythm and Blues Music Hall of Fameen. Frankie Littleä ei kunniagallerioihin ole kuitenkaan nimetty, koska ei ollut yhtyeen alkuperäisjäsen.

”[Frankie] oli herkkä, rakastava ja intohimoinen ihminen”, yhtyeen alkuperäisjäsenet Eddie Levert ja Walter Williams kommentoivat Fox Newsille.

”Hän tuli mukaamme, kun lähdimme ensi kertaa Clevelandista ja matkasimme Los Angelesiin. Mutta hän oli rakastunut naiseen Clevelandissa ja kaipasi tätä niin paljon, että palasi pian takaisin. Se tapahtui 60-luvun puolivälissä emmekä sittemmin enää kuulleet hänestä. Hänen traagisesta lopustaan huolimatta toivomme, että hänen perheensä ja ystävänsä saavat näin päätöksen tälle hyvin surulliseksi osoittautuneelle tarinalle.”

 

Lisää luettavaa