AC/DC:hen ehdolla ollut laulaja ajatteli tien olevan auki tähtiin, mutta toisin kävi – ”Sain hädin tuskin kaljani maksettua”

Alvi Robinson (oikeassa reunassa) poseeraa The L.A. Maybe -yhtyetovereidensa kanssa.

Rock’n’roll -unelman tavoittelu maksoi Alvi Robinsonille työpaikan vuonna 2016. Mies oli tuolloin ehdolla korvaamaan kuulo-ongelmien takia AC/DC:stä kesken Rock or Bust -kiertueen sivuun jääneen Brian Johnsonin.

Yhtye kutsui Robinsonin koe-esiintymiseen, mutta hän ei saanut hiiskua asiasta kenellekään, ei edes työnantajalleen. Niinpä miehen otettua omaa lomaa tilaisuuteen matkustaakseen, hänet irtisanottiin lvi-teknikon hommistaan.

Vuonna 2013 AC/DC-tribuuttibändi Thunderstruckiin liittynyt Robinson oli yksi neljästä ehdokkaasta astumaan Johnsonin saappaisiin. Lopulta pesti meni Guns N’ Roses -solisti Axl Roselle, mutta sittemmin Johnson on tunnetusti palannut omalle paikalleen.

Robinson on puolestaan löytänyt monien mutkien jälkeen itselleen uuden yhtyeen. Mies on nimittäin tätä nykyä The L.A. Maybe -nimisen orkesterin nokkamies. Yhtye on juuri julkaissut musiikkivideon kappaleelleen Mr. Danger, jonka voit tarkastaa jutun lopusta.

Mies muisteli hiljattain menneitä Loudwirelle.

”En elätellyt suuria toiveita kun menin koe-esiintymään AC/DC:hin… mutta sähköposti, jossa heidän kerrottiin jatkavan ilman minua, sattui silti”, mies muistelee. ”Ihmiset sanoivat että minun pitäisi olla kiitollinen, että minua edes harkittiin Brian Johnsonin korvaajaksi, mutta he eivät ymmärtäneet, että tavoittelin suuria lavoja ja 50 000 katsojien yleisömeriä.”

”Aloin aluksi ottaa itseni vakavammin, toivoen, että uusi lähestymistapa (ja AC/DC-yhteys) avaisi minulle tien jonnekin tähtien tuntumaan”, mies jatkaa. ”Tämä ajatus kuitenkin hiipui yhtä nopeasti kuin alkoikin, kun räpiköin pienissä baareissa ja sain hädin tuskin kaljani maksettua palkkioillani.”

”Käänsin selkäni musiikkibisnekselle ja antauduin päivätöille”, Robinson lisää. ”Löysin suurta helpotusta päivittäisistä, saavutettavissa olleista tavoitteista.”

”Kun sain asiani sitten kuntoon, minua pyydettiin liittymään Nightrain-nimiseen Guns N’ Roses -tribuuttibändiin”, mies kertoo. ”Otin pestin vastahakoisesti vastaan, enkä odottanut siltä muuta kuin mahdollisuutta päästä jammailemaan lempibiisejäni. Lopulta tasapainottelu siviili- ja bändielämän välillä muodostui mahdottomaksi, joten luovuin Axl-peruukistani. Kuukautta myöhemmin The L.A. Mayben Dallas Dwight otti minuun yhteyttä ja tarjosi mahdollisuutta tehdä omaa musiikkia, mitä olin aina tahtonutkin.”

”Kävimme hommiin välittömästi ja kundit kerääntyivät nopeisiin jamisessioihin tunnustelemaan ilmapiiriä”, Robinson jatkaa. ”Neljä päivää myöhemmin olin äänityskopissa nauhoittamassa lauluraitoja. Ennen kuin kunnolla edes tajusin mitä olin tekemässä, meillä olikin jo täyspitkä albumi valmiina.”

Yhtyeen debyytti Dirty Damn Tricks ilmestyy maaliskuun 26. päivä.