AC/DC:n Malcolm Young poistui Led Zeppelinin keikalta parin biisin jälkeen: ”Laulaja oli sellainen poseeraaja”

AC/DC vuonna 1992.
AOP

Nytpä julkaistiin uusintana riemastuttava haastattelu Classic Rockissa. Toimittaja Mark Blake kaivoi nimittäin pari vuotta sitten esiin alun perin Metal CD -nimiselle lehdelle vuonna 1992 tekemänsä Malcolm Young -haastattelun, josta tulee harvinaisen selväksi, ettei AC/DC-ikoni todellakaan ollut maailman helpoin haastateltava. Toimittajaparan tuskaan on helppo samaistua, kun Youngia ei vanhojen muisteleminen tunnu kiinnostavan lainkaan.

Joitain mielenkiintoisia tiedonmurusia Young kuitenkin tarjosi. Käy muun muassa ilmi, ettei kitaristi pahemmin arvostanut sen paremmin Robert Plantia kuin Kurt Cobainiakaan – tai ainakin molemmat vaikuttivat komppigurun silmissä epäilyttäviltä starailijoilta.

”Minä ja Angus menimme kerran katsomaan Led Zeppeliniä keikalla”, Malcolm mainitsi haastattelussa ohimennen. Kun toimittaja kysyi aiheesta tarkemmin, AC/DC-kippari kuittasi aiheen lyhyesti:

”Lähdimme pois parin biisin jälkeen. Laulaja oli sellainen blondi kaveri. Vähän sellainen poseeraaja.”

Kuinka ollakaan, täsmälleen saman kuvaus sopi myöhemmin jutussa myös Cobainiin. Toimittaja kysyi, kuunteliko Malcolm mitään 1990-luvun alun uusia bändejä, ja hetken mietittyään kitaristi muisti yhden yhtyeen, josta hänen tyttärensä piti. Lopulta nimikin tuli mieleen: Nirvana.

Kun toimittaja uteli mielipidettä grunge-ikonista, oli vastaus tuttu: ”Ääh. Laulaja on sellainen blondi kaveri. Vähän sellainen poseeraaja.”

Tyly meno! Mr. Malcom Youngia ei selkeästi ollut helppo miellyttää. Aussisuuruuden säännöt rock-laulajille: 1) älä ole blondi, 2) älä poseeraa.