Aerosmith-kitaristi epäilee, että yhtye ei välttämättä enää koskaan astu esiintymislavoille – ”Ikä alkaa ihan oikeasti vaikuttaa”

Aerosmith-kitaristi Brad Whitford suhtautuu epäilevästi siihen, voisiko yhtye palata vielä esiintymislavoille.

Orkesterin kalustoon vuodesta 1971 kuulunut 69-vuotias muusikko puhui asiasta kitarasankari Joe Bonamassan isännöimän Live from Nerville -videosarjan haastattelussa.

Bonamassa kysyi Whitfordilta Aerosmithin Euroopan-kiertueesta, joka jouduttiin siirtämään koronapandemian vuoksi vuodelta 2020 ensin vuodelle 2021 ja sittemmin vuoteen 2022.

”Euroopan-kiertue — sitä yritettiin suunnitella viime vuodelle, ja nyt sitten puhutaan ensi vuodesta”, mies kertoo. ”Se on tällä hetkellä pelkkää toiveunta. Mitään ei tule tapahtumaan pitkään aikaan. Joskus ihmettelen, mitä kumppanini oiken ajattelevat luullessaan sen tapahtuvan.”

”Eurooppaan menossa on toinenkin mielenkiintoinen juttu Brexitin myötä — työlupien saaminen on sen takia paljon vaikeampaa”, Whitford jatkaa. ”Se tulee olemaan kokonaan toinen painajainen. Minulla on epäilykseni siitä, voiko Aerosmith enää koskaan esiintyä, sillä ikä alkaa ihan oikeasti vaikuttaa. Se on vain sellaista.”

Katso ja kuuntele alta.

Orkesterin rumpali Joey Kramer tuumi vuonna 2016, että hänen vuonna 2014 kärsimänsä sydänongelmat ja kitaristi Joe Perryn lyyhistymiset kesken keikkojen ovat tehneet esiintymisestä aiempaa vaikeampaa.