Aerosmithissä kuohuu: rumpali haastoi yhtyeen oikeuteen, muu bändi ei huoli häntä keikoille

AOP

Nyt kantautuu Atlantin takaa ikäviä uutisia Aerosmith-rintamalta. Viihdesivusto TMZ uutisoi, että yhtyeen perustajajäsen (ja itse asiassa se tyyppi, joka taisi keksiä koko yhtyeen nimen) Joey Kramer on joutunut napit vastakkain bändin muiden jäsenten kanssa. Orkesterin muut muusikot näyttävät sulkeneen Kramerin kokoonpanon ulkopuolelle, ja rumpali on haastanut kollegansa oikeuteen päästäkseen tuomarin päätöksellä takaisin palvelukseen.

Oikeusasiakirjojen mukaan Kramer loukkaantui lievästi syksyllä 2019 ja oli hetken aikaa sairauslomalla. Kun tuli aika palata töihin, muu yhtye halusikin hänet soittokokeisiin ennen pestin aloittamista. Kramer laitettiin soittamaan klikkiraidan kanssa, ja muut jäsenet sitten arvioivat, oliko tämä kelvollinen palaamaan bändiin. Ilmeisesti ei ollut.

Kramerin mukaan riidasta aiheutunut stressi vei 69-vuotiaan rumpalin sairaalahoitoon viime marraskuussa. Tänä aikana Kramer kertoo joutuneensa itse maksamaan hänet korvanneen rumpalin palkan.

Mikäli Kramer tiputetaan bändin keikkajäsenistöstä, hän joutuu jättämään väliin muun muassa yhtyeen esiintymisen Grammy-gaalassa sekä Aerosmithin 50-vuotisjuhlakeikat.

TMZ:n uutinen on päivittynyt pariinkin otteeseen julkaisemisensa jälkeen. Aerosmithin loppumiehistöä ei aluksi tavoitettu kommentoimaan asiaan, mutta muutaman tunnin jälkeen sieltä on tullut viestiä, että Kramer on edelleen tervetullut bändiin, kunhan tämä saa vain soittonsa kuntoon. Soittoasia on ilmeisesti hiertänyt yhtyeessä jo pidemmän aikaa.

”Tekisimme karhunpalveluksen Joeylle, itsellemme ja faneillemme, jos antaisimme hänen soittaa ilman riittävää valmistautumista ja harjoittelua”, yhtye kirjoittaa tiedotteessaan. Bändi tähdentää myös, että Grammy-juhla pidetään jo viikon kuluttua, eli aika käy vähiin minkään ratkaisun löytämiseksi.