AFI- ja No Doubt -muusikoiden kasarivaikutteinen Dreamcar julkaisi debyyttilevynsä – ”Tuntuu kuin olisi painanut reset-nappulaa”

Vuonna 2014 perustettu Dreamcar on julkaissut eponyymin esikoispitkäsoittonsa. AFI- ja No Doubt -yhtyeistä tuttu nelikko työsti kaikessa hiljaisuudessa vahvasti kasarivaikutteista levyään kolme vuotta välttääkseen turhia ulkopuolisia paineita.

– Toki tyyliin paremmat puoliskomme tiesivät bändistä, mutta kukaan muu ei tiennyt koko projektista mitään. Teimme tätä salassa osittain sen vuoksi, ettemme itsekään tienneet, mitä tapahtuu. Teimme musiikkia ihan vain musiikin tekemisen vuoksi. Emme halunneet puhua siitä, vaan tehdä ja katsoa mihin se johtaa. Siinä on myös jotain kaunista, sillä emme ole pitkään aikaan kokeneet mitään vastaavaa, basisti Tony Kanal kertoi Rolling Stone -lehdelle.

Yhtyeessä vaikuttavat Kanalin lisäksi tämän No Doubt -kollegat kitaristi Tom Dumont ja rumpali Adrian Young. Laulajana häärii AFI-nokkamies Davey Havok, johon laulajan kanssa samoilla kulmilla asustava Kanal sanojensa mukaan törmäili jatkuvasti esimerkiksi ravintoloissa. Niinpä Havok ikään kuin ajautui luonnollisesti mukaan bändiin.

– Tuntuu kuin olisi painanut reset-nappulaa ja palannut takaisin autotalliin. Tämä on kuin uudestisyntyminen, todella kaunis, puhdas ja positiivinen asia.