AFI-leirissä älähdettiin ex-basistille – Myy bändin levyjen uusintapainoksia luvatta

Yhtye ei kiellä fanejaan ostamasta levyjä, mutta sanoutuu niistä kuitenkin itse täysin irti.

AFI on julkaissut Facebook-sivuillaan tiedotteen, jossa yhtye kertoo vuosina 1992-1997 bändissä vaikuttaneen basistin touhuavan heidän selkänsä takana.

Tiedotteessa kerrotaan kahdella pitkäsoitolla sekä muutamalla ep- ja livelevyllä mukana olleen basisti Geoff Kresge myyvän uusintapainoksia nyt jo keräilyharvinaisuuksiksi muodostuneista levyistä, mutta ei yhtyeen mukaan ole saanut tai ylipäänsä kysynyt lupaa muilta oikeuksien omistajilta. Levyt julkaistiin aikanaan oman Key Lime Pie -levymerkin kautta, joka on Kresgen nimissä.

”Olemme edelleen ylpeitä kaikista ajanjaksoista 26-vuotisen olemassaolomme ajalta emmekä tunne kaunaa Geoffia tai sitä kohtaan, millaisena hän neljä viimeistä vuottaan bändissä näkee. Mutta olemme hämmentyneitä, miksi hän on ottanut yksin kaikki Key Lime Pien ohjat käsiinsä ja julkaisee nämä levyt ilman pienintäkään konsultointia”, yhtye kirjoittaa.

”Meistä on ollut hienoa, että näitä levyjä on ollut vain rajoitetusti saatavilla. Ne ovat palasia historiassamme ja halusimme pitää ne harvinaisina. Geoff on kuitenkin ottanut vastaan Dork-ep:n ennakkotilauksia ja lisännyt levylle vielä ennen julkaisemattoman kappaleen, johon hänellä itsellään ei ole mitään osaa. Hän ei ole pyytänyt lupaa kappaleen tekijöiltä ja osaomistajilta.”

”Geoff ei ole maksanut muulle bändille heidän ansaitsemiaan osuuksia, vaikka olemme toistuvasti pyytäneet häntä toimimaan oikein. Ymmärrämme kyllä, että taustalla ovat luultavasti Geoffin taloudelliset tarpeet, mutta ei ole oikein, että yksi ainoa henkilö – joka vielä lähti bändistä itse vuonna 1996 – hyötyy näiden äänitteiden omistajien ja kirjoittajien kustannuksella.”

”Faneillamme on toki täysi oikeus ostaa levyjä kuten haluatte, mutta haluamme vain tehdä tiettäväksi, että me emme tue näitä julkaisuja millään tavalla.”