Viola Beach -yhtyeen kaamea kohtalo Ruotsissa: ”Vaikuttaa tahalliselta”

Synkkiä käänteitä synkässä tapahtumasarjassa.

Vajaa kuukausi sitten uutisoimme brittibändi Viola Beachin kaameasta kohtalosta Tukholman lähettyvillä Södertäljessä 13. helmikuuta. Yhtyeen kaikki jäsenet sekä ryhmän manageri menehtyivät kokoonpanoa kuljettaneen auton suistuttua sillalta. Synkkien tapahtumien kulkuun on nyt saatu hieman lisäselvyyttä.

Jo aiemmin tutkimuksissa selvisi, ettei alkoholilla tai muilla päihteillä ollut osuutta tapahtuneeseen ja että niin liikennevalot, opasteet kuin liikennemerkitkin olivat toimineet tapahtumapaikalla kuten olettaa saattaa. Myös auton jarrujen todettiin toimineen normaalisti, eikä kuljettajan nukahtamistakaan pidetty todennäköisenä.

Aftonbladetissa nyt esiin tuodun poliisin kertoman mukaan tällä hetkellä näyttää siltä, että kyse olisi ollut tahallisesta teosta. Lehti esittää todennäköisenä sen vaihtoehdon, että bändiläiset olisivat kuolleet jo ennen auton osumista veteen.

Siihen, mikä Viola Beach -jäsenistön virallinen kuolinsyy tarkalleen olisi, ei Aftonbladetin artikkelissa oteta kantaa.

– Näkisin useimpien heistä menehtyneen jo siellä sillalla. Vaikuttaa siltä, että kuljettaja toimi tahallisesti, tutkintaa johtava Lars Berglund kuitenkin kommentoi.

Suomessa Viola Beach -tapauksen tuoreimmasta käänteestä uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.