Aina eivät mene kunnianosoituksetkaan putkeen – Lemmy Kilmister -seinämaalaus tuli kalliiksi kahdelle taiteilijalle

6.3.2018 21:53

Kun Motörhead-nokkamies Lemmy Kilmister kuoli vuoden 2015 joulukuussa, taiteilija Wes Winship oli tulloin San Franciscossa vierailemassa äitinsä luona. Mies halusi kunnioittaa edesmennyttä legendaa omalla tavallaan ja paineli Ocean Beachille ystävänsä Cory Weisskirkin kanssa maalaamaan betonimuuriin näyttävän Lemmy-aiheisen seinämaalauksen.

Winshipin vieraillessa kaupungissa jälleen viime joulukuussa, päätti hän käydä vanhan (rikos)kumppaninsa kanssa hieman paikkailemassa teostaan. Tällä kertaa National Park Servicen valppaat virkailijat kuitenkin yhyttivät kaksikon suoraan rysän päältä ja poimivat nelikymppiset taiteiljat parempaan talteen. Kun parivaljakko värjötteli viranomaisten toimistolla, Winship sai valita: joko hän soittaisi 71-vuotiaalle äidilleen keskellä yötä ja kertoisi mitä on oikein tullut tehtyä tai päätyisi suoraan poliisin pahnoille. Tilanteesta hämmentynyt mies päätyi jälkimmäiseen vaihtoehtoon ja tuomio vandalismista paukahti viime torstaina. Kaksikko sai lopulta maksettavakseen 2 560 dollarin suuruiset vahingonkorvaukset, joiden päälle napsahti vielä takuusummat, lentoliput ja muita lisäkuluja.

”Olin todella vihainen koko tilanteen absurdiudelle”, Winship kommentoi SF Gatelle. ”Se oli graffiti vanhan graffitin päällä ja sillä oli paljon ihailijoita. Tämä on kunnianosoitus kuolleelle miehelle.”

Lisää luettavaa