Äiti, sinä sait minut mutta minä en koskaan sinua – John Lennonin Mother-klassikon video herkistää

AOP

John Lennon sai elämältä paljon: mainetta, kunniaa, rahaa, elämänsä rakkauden ja supertähteyden. Turvallista lapsuutta rakastavien vanhempien kanssa hän ei kuitenkaan koskaan saanut. Toisen maailmansodan aikana syntyneen Lennonin vanhempien avioelämä oli melkoista sekasotkua, ja loppujen lopuksi hän varttui tätinsä luona. Lennonin isä Alfred poistui pojan elämästä, kun tämä oli viiden vanha, ja äiti Julia ei kyennyt kasvattamaan lasta yksin. Niinpä Julian isosisko Mimi otti päävastuun Johnin huolehtimisesta.

Lennon tiivisti kipeän lapsuutensa vereslihaiseen Mother-kappaleeseen vuonna 1970. Biisi julkaistiin Plastic Ono Band -levyllä, ja kun albumista puuhataan nyt juhlaversiota, Motherin sydämeenkäypä video julkaistiin entistä ehompana 4K-versiona. Katso tuotos alempaa.

Tätä taustaa vasten on sääli, ettei Lennon itse onnistunut lunastamaan roolia hyvänä, huolehtivana isänä. Johnin ja hänen esikoispoikansa Julianin välit eivät tunnetusti olleet koskaan yhtä hyvät kuin Johnin ja Yoko Onon liitosta syntyneen Sean Lennonin kanssa. Vanhemmat, älkää toistako omien vanhempienne tekemiä virheitä.