”Ajattelin, että se on nyt tässä, en pysty enää soittamaan” – Iron Maiden -rumpali puhuu terveysongelmistaan

Nicko McBrain sai alkuvuodesta lievän aivoverenkiertohäiriön, joka halvaannutti toisen puolen rumpalin kehosta.
8.12.2023 08:28

Iron Maiden -rumpali Nicko McBrain paljasti elokuussa saaneensa tammikuussa, vain muutamia kuukausia ennen The Future Past -kiertueen alkamista ohimenevän aivoverenkiertohäiriön, joka halvaannutti miehen kropan oikean puolen. McBrain kuitenkin sisukkaasti kuntoutti itsensä taas soittokuntoon sopivasti kiertueen alkamiseen mennessä eikä yhtye joutunut perumaan keikkoja tai soittamaan tuuraavan rumpalin kanssa.

71-vuotias McBrain puhui terveysongelmistaan tuoreessa Metal Hammerin haastattelussa ja sanoo olleensa jo varma, että hänen uransa oli siinä. Hän sanoo olevansa erittäin kiitollinen vaimolleen sekä bänditovereilleen kaikesta saamastaan tuesta.

”Kun se tapahtui, ajattelin, että se on nyt tässä, en pysty enää soittamaan ja meillä on kiertue edessä kolmen kuukauden päästä. Sairaalassa ollessani minulla oli paljon aikaa itsetutkiskeluun. Vaimoni antoi minulle voimaa ja rohkeutta ja oli rinnallani koko tämän ajan. Tein paljon voimaharjoittelua ja venyttelyjä ja hiljalleen sain staminani takaisin”, McBrain kertoo.

”Koko tämän ajan pidin yhteyttä muihin jätkiin ja juttelimme paljon puhelimessa. He olivat kaikki erittäin, erittäin kannustavia, varsinkin Steve (Harris, bändin perustaja ja basisti). Hän sanoi, että kaikkein tärkein asia on, että saan itseni taas kuntoon.”

McBrain puhui aivoverenkiertohäiriöstään julkisesti vasta sen jälkeen, kun The Future Past -kiertueen ensimmäinen osio oli takanapäin, koska ei halunnut fanien kiinnittävän huomiota hänen terveyteensä vaan nauttivan keikoista.

”Kerroin asiasta lopulta, koska fanit ansaitsivat kuulla, miksen antanut kiertueella itsestäni ihan sataa prosenttia. Mutta kerroin asiasta myös voidakseni mahdollisesti auttaa muita ja toimia esimerkkinä, että ’Hänellä oli 13 viikkoa aikaa toipua ja hän lähti kiertämään Eurooppaa. Jos Nick pystyy siihen, niin pystyn minäkin’.”

Lisää luettavaa