Iron Maiden -rumpali paljastaa kärsineensä vakavasta terveysongelmasta – ”Huolestuin, onko urani nyt ohi”

Nicko McBrain paljasti saaneensa alkuvuodesta ohimenevän aivoverenkiertohäiriön.
3.8.2023 13:48

Iron Maiden julkaisi Nicko McBrainin videotervehdyksen, jonka saatteeksi rumpali paljastaa kärsineensä terveysongelmista, joiden vuoksi tämä ei ole ollut bändin toukokuussa alkaneella, perjantaina (4.8.) Wacken Open Airiin päättyvällä Euroopan-kiertueella aivan täydessä iskussa.

”Sain tammikuussa aivoverenkiertohäiriön. Luojan kiitos kyse oli lievästä sellaisesta – sitä kutsutaan ohimeneväksi aivojen iskeemiseksi kohtaukseksi – mutta sen vuoksi oikea puoleni halvaantui olkapäästä alaspäin. Tietenkin huolestuin, onko urani nyt ohi, mutta vaimoni, perheeni, lääkärieni ja Maiden-perheeni tuella ja rakkaudella sain kuntoutettua itseni noin 70-prosenttiseen iskuun. Kymmenen viikon intensiivisen terapian jälkeen alkoivat treenit kiertuetta varten”, rumpali kertoo.

Videolla McBrain kertoo voivansa nyt jo huomattavasti paremmin kuin kiertueen alussa, vaikka töitä onkin vielä tehtävä ennen kuin rumpali on taas vanha kunnon itsensä.

”Halusin kertoa asiasta teille vasta nyt, koska aiemmin keskityin vaan tekemään työni ja saamaan itseni sataprosenttisesti kuntoon. En ole vielä aivan siinä pisteessä, mutta vahvistun ja paranen viikko kerrallaan. Kiitos kaikille mahtavasta ja maagisesta kiertueesta, olette olleet uskomattomia.”

Yhtyeen pitkäaikainen manageri Rod Smallwood kommentoi myös asiaa ja ylistää, miten kovan työn McBrain on tehnyt selvitäkseen soitannollisesti vaativasta kiertueesta.

”Rehellisesti ottaen emme olleet ennen toukokuussa alkaneita treenejä varmoja, selviytyykö hän keikoista. Tunsimme suurta helpotusta, kun selvisi, että kyllä, hän pystyy siihen”, Smallwood toteaa.

”Koska Nicko on Nicko, hän ei halunnut tehdä asiasta numeroa ja häiritä kiertuetta, mutta nyt kun hän on varma toipumisestaan, hän halusi kertoa asiasta teille suoraan itse. Olemme totta kai iloisia, että hän on taistellut niin hyvin ja odotamme innolla kiertueen jatkamista yhdessä.”

The Future Past -kiertue jatkuu Wackenin jälkeen muutamalla Kanadan-keikalla syys-lokakuun taitteessa. Lokakuussa yhtye esiintyy myös Kalifornian Power Trip -festareilla yhdessä Metallican, AC/DC:n, Guns N’ Rosesin, Judas Priestin ja Toolin kanssa.

Lisää luettavaa