Alan Parsons Project/Kate Bush -kitaristi Ian Bairnson on kuollut – Alan Parsons teki kunniaa entiselle kumppanilleen

10.4.2023 09:00

Alan Parsons Projectissa ja Kate Bushin yhtyeessä soittanut kitaristi Ian Bairnson on kuollut. Muusikko menehtyi perjantaina 69 vuoden iässä. Kitaristin vaimo Leila Bairnson vahvisti suru-uutisen Instagramissa. Bairnson oli sairastanut pitkään dementiaa.

Lerwickissä Skotlannissa syntynyt Bairnson aloitti kitaransoiton kuusivuotiaana. Sessiomuusikkona kunnostautunut soittoniekka liittyi power pop -yhtye Pilotiin vuonna 1974.

Bairnson soitti Kate Bushin neljällä ensimmäisellä albumilla ja tunnetaan erityisesti Wuthering Heights -klassikolla soittamastaan soolosta. Hän työskenteli uransa aikana myös muun muassa Jon Andersonin, Mick Fleetwoodin, Chris De Burghin, Neil Diamondin, Eric Claptonin, Joe Cockerin, Stingin ja Bucks Fizzin kanssa.

Erityisen pitkä ammatillinen suhde Bairnsonilla oli Alan Parsonsin kanssa. Kitaristi soitti Alan Parsons Projectin kaikilla levyillä sekä neljällä Parsonsin sooloalbumilla.

”Hän oli todellinen kitaransoiton mestari — hän tiesi jokaisen mahdollisen kitaralla soitettavan soinnun ja kuinka kuvailla ne”, Parsons kirjoittaa sosiaalisessa mediassa.

”Toinen osoitus hänen uskomattomasta lahjakkuudestaan oli se, kun hän tarttui saksofoniin ja soitti sitä kuin ammattilainen Alan Parsons Live Projectin britti-inkarnaation kanssa lavalla. Hän oli opetellut soittamaan instrumenttia vain muutaman viikon.”

”Suosittelen kaikkia tämän lukevia kuuntelemaan The Time Machine -albumilta löytyvän The Very Last Timen. Se on kaunis kappale, jonka Ian kirjoitti kunnioittaakseen hänelle henkilökohtaisesti läheistä kuollutta henkilöä. Sillä laulaa Beverly Craven, jonka kanssa Ian soitti useita konsertteja. Se vaikuttaa nyt uskomattoman sopivalta musiikilliselta muistokirjoitukselta kaikille, jotka minun laillani rakastivat häntä.”

Lisää luettavaa