Alice Cooper: ”Kun muusikot sanovat, ketä tulee äänestää, se on mielestäni vallan väärinkäyttöä”

Alice Cooper, Qstock 2017

Cooper haluaa tehdä eron poliittisuuden ja humanitaarisuuden välille.

Alice Cooper kertoo tuoreessa The Guardian -lehden haastattelussa, ettei hän pidä siitä, kun muusikot tai muut julkisuuden hahmot tuputtavat omia poliittisia mielipiteitään muille, vaikka näiden tarkoitusperät olisivatkin miten hyvät. Hän haluaakin pitää politiikan mahdollisimman kaukana omista tekemisistään kuin pystyy.

”En pidä siitä, että politiikkaa ja rock ’n’ rollia sekoitetaan kesketään. En pidä Bonoa, Stingiä ja Bruce Springsteeniä poliittisina, minulle he ovat humanitaareja ja humanitaarisuuden eteen teen mitä vaan. Autan ihmisiä, jotka eivät voi auttaa itseään. Mutta kun muusikot sanovat, ketä tulee äänestää, se on mielestäni vallan väärinkäyttöä. Silloin käsket fanien olla ajattelematta itse ja ajatella kuin sinä itse. Rock ’n’ rollissa on kyse vapaudesta eikä se ole vapautta”, Cooper tuumaa.

”Haluankin keikkojeni vievän katsojan mahdollisimman kauas politiikasta. Se on pakopaikka siitä maailmasta, jossa elät. Ja kyllähän te tiedätte, että seuraava presidentti tulee olemaan Trumpiakin pahempi, eikö niin?”