Alice Cooper yllättää: julkaisi uuden version The Velvet Undergroundin vanhasta klassikosta

13.11.2020 13:12

Alice Cooper valmistautuu julkaisemaan 21. studioalbuminsa. Komean levylistan jatkoksi ilmaantuva Detroit Stories ilmestyy 26. helmikuuta, ja nyt ennakkoon albumilta tarjoillaan The Velvet Undergrond -cover Rock & Roll. Kuuntele uusi versio alempaa.

Miksi Detroitia käsittelevälle levylle sitten otettiin leimallisesti newyorkilaisen Velvet Undergoundin biisi? Asia selkenee coverin esittelytekstistä Youtubessa. Löyhähkö Detroit-yhteys löytyy ainakin siitä, että Cooperin luottotuottaja Bob Ezrin äänitti 1970-luvun alussa Detroit-yhtyeen Rock & Roll -coverin, ja Lou Reed vaikuttui tuosta versiosta niin paljon, että pyysi Ezrinin Berlin-albuminsa tuottajaksi. Ezrin toimii myös tämän uuden Cooper-levyn tuottajana.

”Alice Cooper ja Lou Reed arvostivat toisiaan ja olivat vuosien ajan ystäviä. Bob ja Lou tekivät yhteystyötä moneen kertaan, ja heidän ystävyytensä kesti 40 vuotta. Alice ja Bob eivät muista, montako albumia he ovat yhdessä tehndeet, ja heidän kumppanuutensa on kestänyt jo 50 vuotta”, videon yhteydessä kerrotaan. Kunnioitettavia lukuja kyllä.

Lisää luettavaa