Artisti: Lou Reed

”Minun täytyi lohduttaa häntä läpi levyn ilmestymiskuukauden” – Lars Ulrich paljastaa Lou Reedin ottaneen Lulun saaman kritiikin hyvinkin raskaasti

Jokin aika sitten raportoimme, kuinka Metallica-kitaristi Kirk Hammett puolusti paljon parjattua Lou Reed -kollaboraatioalbumi Lulua toteamalla sen olevan yksi tärkeimmistä levyistä, jolla mies on ollut kuunaan mukana. Tärkeä se vaikuttaisi olleen myös edesmenneelle Reedille, ainakin päätellen Lars Ulrichin tuoreista, Metal Sucksin uutisoimista kommenteista. Iggy Popin kanssa aiheesta jutellut rumpali nimittäin paljasti Reedin olleen hyvin pahoillaan Lulun saamasta vastaanotosta.

Kirk Hammett puolustaa yhä Metallican haukutuinta tuotosta – ”Yksi tärkeimmistä levyistä, jolla olen ollut mukana”

Hevijätti Metallica on aina kulkenut omia polkujaan eivätkä kaikki ratkaisut ole aina miellyttäneet, mutta fanaattisin kuulijakunta on pysynyt uskollisena Napstereista ja St. Angereista huolimatta. Mutta yhteistyönä Lou Reedin kanssa syntynyt Lulu (2011) oli kuitenkin liikaa jopa kaikkein kovanahkaisimmallekin seuraajalle ja se sai osakseen pääasiassa murskaavaa kritiikkiä.