Älkää missatko tätä: Children Of Bodomin kitaristilla tulikaste – monellakin tavalla!

Children Of Bodom tulittaa Tuska-festivaalin päänimenä sunnuntaina 3.7.

Toista keihästä kurittaa muun muassa Naildownissa ja Northerissa aikaisemmin vaikuttanut Daniel Freyberg, joka tekee samalla Helsingin-debyyttinsä Children Of Bodomin riveissä. Pyroliekkien lomassa on siis luvassa taitavan kepittäjän ”todellinen tulikaste”.

– Varhaisin Tuska-muistoni on vuodelta 2000, kun näin ensimmäistä kertaa COB:n livenä ja sehän oli hemmetin kovaa ajoa jo silloin. Tuskassa on mahtavaa päästä vetämään, sillä sinne tulee paljon kavereita ja meininki on tunnetusti erittäin hyvä. Tämä on tosiaan vasta ensimmäinen COB-keikkani Helsingissä, ja siitä pitää nauttia täysin rinnoin!

COB-pestiäsi on joka tapauksessa takana jo hyvän matkaa. Millaiset ovat päällimmäiset tuntemukset näistä menneistä kuukausista?

– Tämä on ollut kaikin puolin mahtava kokemus. Meininki on tietenkin todella pro ja kemiat ovat natsanneet kaikkien kanssa, joten mikäpäs tässä on hyvien tyyppien kanssa louhia. Ei minulla juurikaan mitään ihmeellisiä odotuksia ollut, mutta jos niitä olikin niin ne ovat kyllä ylittyneet kirkkaasti, kertoo Freyberg.

– Huikein yksittäinen keikka oli varmastikin Download-festari Pariisissa, jossa taisi olla 80000 ihmistä ja vastaanotto oli vähintäänkin mieleenpainuva!

Löytyykö teikäläiseltä ehdottomia COB-suosikkebiisejä, joita on erityisen hauska vetää livenä?

– Tämä on vaikea kysymys, koska omia suosikkeja on itse asiassa aika monta. Mutta jos nyt jotakin pitää heittää tämän päivän fiiliksellä, niin onhan se mahtavaa, että Trashed, Lost & Strungout otettiin hiljattain mukaan settiin, koska bändi on kuulemma soittanut sitä vain muutaman kerran joskus 10 vuotta sitten. Jengi on mennyt ihan pähkinöiksi siitä joka paikassa missä sitä ollaan vedetty, joten biisiä ei selkeästikään ole unohdettu.

Freybergin ensimmäinen Suomen-keikka tapahtui Kauhajoen Nummirockissa joitakin päiviä sitten ja Soundin Facebookista löytyy tanakasti tulittavia kuvia. Katsokaahan täällä ja fiilistelkää kohta alkavaa Tuskan-keikkaa!