Alkuperäisen Woodstock-festivaalin järjestäjiin kuulunut John Morris on kuollut

Morris auttoi esiintyjien kiinnittämisessä ja toimi myös kuuluttajana festareilla.
13.11.2023 12:24

Lukuisten konserttien ja tapahtumien tuotannosta vastannut John Morris menehtyi pitkän sairauden uuvuttamana kotonaan perjantaina 10. marraskuuta. Morrisin perhe on vahvistanut suru-uutisen Los Angeles Timesille. Morris oli kuollessaan 84-vuotias.

Morris toimi uransa alkuvaiheessa Off Broadway -esityksissä valoteknikkona, kunnes muutti länsirannikolle työskentelemään rokkikonserttien promoottorina ja tuottajana järjestäen keikkoja muun muassa Janis Joplinille, The Doorsille, B.B Kingille, Grateful Deadille ja Jefferson Airplanelle, jonka tämä auttoi muun muassa Euroopan-kiertueelle. Vuonna 1969 hänet kiinnitettiin ikonisen Woodstock-festivaalin tuotantovastaavaksi, joka hankki tapahtumaan esiintyjiä. Morris toimi tapahtumassa myös yhtenä kuuluttajista.

Woodstockin jälkeen Morris toimi tuottajana ja promoottorina pitkälle 1990-luvulle asti tehden yhteistyötä muun muassa Paul McCartneyn, Chuck Berryn, Ike ja Tina Turnerin, David Bowien, Pink Floydin ja Frank Zappan kanssa järjestäen keikkoja ja kokonaisia kiertueita.

Vuoden 1969 alkuperäisen Woodstockin jälkeen Woodstock on järjestetty vuonna 1994 ja 1999. Vuoden 1999 muistetaan pääasiassa katastrofaalisista järjestelyistään, festarialueen kojujen korkeista hinnoista, paahtavasta helteestä sekä väkivaltaisuuksista, jotka yltyivät tuhopoltoiksi. Netflix teki pahamaineisesta vuoden 1999 Woodstockista kertovan kolmeosaisen dokumentin viime vuonna.

Alkuperäisen Woodstockin järjestäjät yrittivät järjestää 50-vuotisjuhlafestarin 2019, mutta tuotannossa oli runsaasti vaikeuksia ja koko festivaali peruttiin lopulta vain muutamia viikkoja ennen suunniteltua ajankohtaa.

Lisää luettavaa