Amon Amarthin ex-rumpali on yhä tulistunut erottamisestaan: ”Kaikki mitä tein oli muiden mielestä väärin”

Wikimedia Commons

Amon Amarthilla menee lujaa, mutta yksi asia varjostaa viikinkimetalliyhtyeen menestystä: rumpali Fredrik Andersson, joka erotettiin bändistä Jomsviking-albumin äänitysten kynnyksellä vuonna 2015. Andersson on ilmeisen katkera saamastaan kohtelusta, ja edelleen mies kertoo haastatteluissa neljän vuoden takaisista tapahtumista.

Nyt Andersson vieraili kreikkalaisen The Galleryn jututettavana, eivätkä vanhat haavat näytä parantuneen. Anderssonin mielestä häntä pidettiin alusta lähtien yhtyeessä ulkopuolisena.

”Minun ja muiden jäsenten välillä oli kitkaa pitkän aikaa. He tuntuivat jengiytyvän minua vastaan, eikä minua koskaan päästetty ’yhdeksi heistä’, ei edes alkuaikoina”, vuonna 1998 bändiin kiinnitetty Andersson sanoo.

”Mutta ainakin ennen kykenimme viettämään aikaa yhdessä ja kutsumaan toisiamme ystäviksi. Voin vain arvailla, mitä myöhemmin tapahtui, mutta kun jaoimme tulot bändin kesken tasan, kenties muista alkoi tuntua, että minun pitäisi olla kiitollisempi ja tehdä niin kuin käsketään. Tai ehkä heistä alkoi tuntua, että oli ylipäätään väärin jakaa tulot tasan. En tiedä, mutta loppuaikoina se oli sellaista, että mitä tahansa sanoin tai tein, se oli väärin.”

Andersson muistelee esimerkkinä erästä tapausta, kun yhtyeen kitaristi Olavi Mikkonen kritisoi juuri ennen keikkaa, miten Anderssonin virvelilyöntien voimakkuus vaihteli liikaa Mikkosen mielestä rumpali soitti soundcheckissä liian hiljaa ja keikoilla liian kovaa. Tämä sai Anderssonin menettämään malttinsa.

”Minusta oli todella hölmöä huomautella tällaisia viisi minuuttia ennen keikkaa. Se pilasi minulta koko show’n. Samanlaisia tapauksia oli paljon, että muiden mielestä tein jotain väärin tai mielipiteeni oli jotenkin typerä. Se oli hyvin turhauttavaa.”

Amon Amarthin voi nähdä nykyisen rumpalinsa Jocke Wallgrenin kanssa Helsingin Jäähallissa 9. joulukuuta. Yhtyeen mukana kulkevat Arch Enemy ja Hypocrisy. Fredrik Andresson toimii nykyään kokoonpanossa nimeltä Netherbird.