Entisen Amon Amarth -rumpalin somevuodatus kertoo, ettei miehen ero bändistä tapahtunut suinkaan yhteisymmärryksessä

1.7.2018 23:58

Ruotsalaisesta viikinkimetal-suuruus Amon Amarthista vuonna 2015 lähtenyt Fredrik Andersson on avautunut Facebookissa yhtyeestä lähtönsä syistä. Mies kertoo, ettei ero tapahtunut miehen omasta aloitteesta, vaan taustalla vaikuttivat sekä erimielisyydet miehen asemasta yhtyeessä että raha-asiat.

”En lähtenyt Amon Amathista”, mies aloittaa ja kertoo saavansa edelleen runsaasti yhteydenottoja, joissa häneltä kysellään syitä bändistä lähtöön. Andersson kertoo, ettei ollut tuntenut oloaan pitkään aikaan kunnioitetuksi, tai ylipäätään orkesterin tasavertaiseksi jäseneksi. Kertomansa mukaan häntä kehotettiin poistumaan orkesterin vahvuudesta yhtyeen keskinäisessä tapaamisessa, jossa hänelle tarjottiin samalla mahdollisuutta pitää yhdessä luodun musiikin julkisesta esittämisestä saatavat korvaukset, mutta ei mitään muuta. Mies kertoo suostuneensa kohtuuttomana pitämäänsä tarjoukseen, vain koska koki tulleensa loukatuksi ja uhatuksi viimeisessä vihamieliseksi kuvaamassaan tapaamisessa.

Kaikesta huolimatta Andersson ei sano katuvansa aikojaan yhtyeessä. ”Metal-bändissä oleminen ei ole minulle mikään uravalinta, se on elämäntapa. Pidin myös paljon hauskaa, tapasin joukoittain mahtavia ihmisiä ja solmin elinikäisiä ystävyyssuhteita – en tosin kenekään Amon Amarthissa soittavan kanssa.”

Voit lukea miehen vuodatuksen kokonaisuudessaan alta.

Lisää luettavaa