Amoral-kitaristin Alcyona Sky -levy on sekä debyytti että jäähyväiset – ”Hyvä aika puhdistaa kaapit ennen uusien kuvioiden käynnistämistä”

Tammikuussa toimintansa lopettaneesta Amoral-yhtyeestä tuttu kitaristi Ben Varon julkaisee Alcyona Sky -nimisen projektin levyn 7. huhtikuuta. Yhtyeen kokoonpanossa on lisäksi soittajia muun muassa For The Imperiumista, Denigratesta ja The Black Leaguesta.

Amoralille sopimattomien biisien äänittämiseksi syntynyt Alcyona Sky on Varonin mukaan todellakin projekti sanan varsinaisessa merkityksessä. Jo pari vuotta sitten äänitettyä materiaalia sisältävän levyn tiimoilta ei ole luvassa keikkoja eikä minkäänlaisia jatkosuunnitelmia ole olemassa.

– Kun aikanaan pyysin Ralen [Tiiainen], Jyrin [Helko] ja Mickon [Hell] mukaan tähän, kauppasin sen ajatuksella ”yksi levy, yksi keikka”. Levy tehtiin ja keikkojakin peräti kaksi, joten projektin tavoitteet on jo ylitetty. Mulle oli vaan tarkeää saada nämä kahdeksan biisiä äänitettyä ja tehdä se parhaiden mahdollisten jätkien kanssa. Nyt kun Amoral laskettiin haudan lepoon, on hyvä aika puhdistaa kaapit julkaisemattomasta musiikista ennen täysin uusien kuvioiden käynnistämistä. Olen lopputuloksesta erittäin ylpeä, ja haluan saada levyn ihmisten kuultavaksi, Varon kertoo.

–  On suoraan sanottuna todella virkistävää, ettei Alcyona Skyn kohdalla tarvitse miettiä perinteiseen ”bändiarkeen” liittyviä asioita, kuten somekamppiksia, treeniaikatauluja tai oheistuotteita. Ainahan soittohommissa musiikki on se pääjuttu, muttä tässä se on ainoa juttu.

Levyltä on jo aiemmin esitelty kappaleet Long Time Coming sekä The Leap. Tänään julkaistiin levyn raskaimpaan antiin lukeutuva No Cure.