Amorphisin Esa Holopaisen sooloprojekti myötätuulessa: Silver Lake solmi komean levydiilin

26.1.2021 08:50

Amorphis-kitaristi Esa Holopainen on ainakin onnistunut käyttämään korona-aikansa hedelmällisesti. Soundissakin on viime kuukausina raportoitu Holopaisen Silver Lake -soolokuvion edistymisestä, ja nyt tiedote kertoo, että projekti on kiinnitetty suurelle ja mahtavalle Nuclear Blastille. Ei hullumpaa!

”Kuten jotkut teistä ehkä ovat huomanneet, olen työstänyt ensimmäistä sooloalbumiani. Oikeastaan kutsun tätä mieluummin johtamakseni projektiksi, sillä mukana on paljon eri muusikoita ja laulajia, jotka minulla on ollut suuri etuoikeus tavata näiden vuosien aikana. Tämä ajatus on ollut mielessäni jo vuosia, ja nyt Covid-19-viruksen aiheuttaman kovan iskun myötä oli aika keskittyä luovuuteen ja aloittaa tämä projekti”, Holopainen kertoo tiedotteessa.

”Minua ja Esa Holopaista yhdistää lähes kolme vuosikymmentä kestänyt ystävyys, joka sai alkunsa jo Amorphiksen alkuaikoina. Esa Holopainen on uskomaton kitaristi, jonka innovatiivinen tapa soittaa on erittäin tunnistettava. Jos hän on jossain mukana, sen kuulee kyllä heti, ja meille oli luonnollista tehdä yhteistyötä sooloalbumin julkaisemisessa”, Nuclear Blast Tonträger Produktion und Vertriebs GmbH:n omistaja ja toimitusjohtaja Markus Staiger jatkaa.

”Yllätyin kovasti siitä, kuinka monipuolinen lopputulos olikaan ja kuinka Esa paljastaa aina vain lisää kätkettyjä puolia musiikistaan. Levyllä vierailee paljon Esan ystäviä, ja se täydentää tätä fantastista levyä. Muutkin kuin Amorphis-fanit ihastuvat tähän varmasti. Haluan kiittää Esaa hänen uskollisuudestaan ja tästä todella kauniista albumihelmestä.”

Nuclear Blast on myös Amorphisin levy-yhtiö, joten kiinnitys oli luontevaa jatkoa tälle yhteistyölle. Muun muassa Vesku Loirin on aiemmin vinkattu olevan jollain tasolla mukana kuvioissa. Silver Lakessa mukana olevia muusikoita luvataan paljastaa vielä lähiaikoina.

Lisää luettavaa