Ampumavälikohtaus suoratoistojätti Youtuben päämajassa – Yksi kuollut, useita haavoittuneita sairaalaan

Kuolonuhri on tapauksen pääepäilty.
4.4.2018 10:45

Googlen omistaman suoratoistojätti Youtuben päämajassa Kalifornian San Brunossa koettiin tiistaina kauhunhetkiä, kun toistaiseksi tuntematon naishenkilö alkoi tulittaa yhtiön työntekijöitä. Ampumavälikohtauksesta uutisoi The Hollywood Reporter.

Välikohtauksessa tuli nykytiedon valossa ainoastaan yksi kuolonuhri eli pääepäilty itse. Poliisin lausuntojen mukaan epäilty menehtyi itseaiheutettuun ampumahaavaan. Satoja työntekijöitä evakuoitiin paikalta ja useita uhreja kiidätettiin sairaalahoitoon ampumahaavojen vuoksi. Viranomaiset ovat vahvistaneet ainakin neljän henkilön vaatineen vammoihinsa hoitoa.

”Saimme lounastauon aikaan useita ilmoituksia ampujasta Youtuben San Brunon konttorissa. Poliisiviranomaiset ja turvamiehemme evakuoivat rakennuksen ja varmistivat jokaisen turvallisuuden. Tiedämme varmasti vain sen, että tilanne on tällä hetkellä hallinnassa ja työskentelemme yhdessä paikallisten poliisi- ja lääkintäviranomaisten kanssa”, kirjoittaa Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai Twitterissä julkaistussa tiedotteessa.

”Suureksi ikäväksemme viimeisimmän tiedon mukaan neljä henkilöä loukkaantui tämän kaamean väkivallan vuoksi. Teemme kaikkemme tukeaksemme uhreja ja heidän omaisiaan. Olen kiitollinen kaikille yhtiön sisäisille ja ulkopuolisille tahoille saamastamme tuesta. Erityisen kiitollinen olen ensimmäisenä paikalle tulleille viranomaisille sekä omalle turvatiimillemme, jotka toimivat ripeästi saadakseen sivulliset turvaan.”

Päivitys 4.4.2018 kello 11.52: San Brunon poliisiviranomaiset ovat tunnistaneet epäillyn 39-vuotiaaksi Nasim Aghdamiksi, The Hollywood Reporter uutisoi. Poliisin antaman lausunnon mukaan epäilty valikoi uhrinsa sattumanvaraisesti ja poliisi tutkii parhaillaan ampumisen motiiveja.

Aghdam oli aiemmin julkaissut Youtubessa ja omilla nettisivuillaan videoita, joissa tämä syytti suoratoistojättiä omien videoidensa sensuroimisesta ja sananvapauden rajoittamisesta. Aghdam muun muassa väitti Youtuben asettaneen ikärajan tekemälleen jumppaohjelmavideolle, koska se keräsi liikaa katsojia.

”Diktatuuria esiintyy joka maassa, sen muoto on vain erilainen. Youtube tai mikään muukaan suoratoistopalvelu ei anna kaikille tasa-arvoista mahdollisuutta kasvaa. Kanavasi menestyy vain, jos he sallivat sen”, Aghdam sanoo eräällä videollaan Hollywood Reporterin mukaan.

Lisää luettavaa