Apulannan Anna mulle piiskaa sai kunnianosoituksen – Katso tutulta näyttävä Le Roin musiikkivideo

Muistatte varmasti erittäin hyvin Apulannan Anna mulle piiskaa -videon ihanalta 90-luvulta? Niin muistaa myös Le Roi -yhtye, joka päätti enemmän tai vähemmän uskollisesti toisintaa tuon klassikon Oman velan korko -singlensä kuvitukseksi.

– Video on kunnianosoitus suurimmalle esikuvalleni eli Apulannalle, kertoo videon ohjaaja ja Le Roin solisti Eero Salonlahti.

Anna mulle piiskaa -videon ohjaaja, Apulannan basisti Tuukka Temonen sai videon nähtäväkseen jo ennakkoon, otti sen kunnianosoituksena ja kehui myös biisiä. Se lämmitti mieltä todella paljon. Apulanta opetti minulle sen, että oma tie on paras tie ja mikä vain on mahdollista, jos vain uskaltaa yrittää. Virheet eivät ole este, jos sisältö on väkevä ja se on mielestäni ainoa merkittävä asia kun tehdään mitä tahansa taidetta. Kaikki muu taiteessa on sisällölle alisteista.

Le Roi on kunnostautunut videoiden saralla aiemminkin. Toissa vuonna yhtye voitti Oulun musiikkivideofestivaalin pääpalkinnon Sakari Lerkkasen ohjaamalla Lintu-videolla. Kristallimaa-singlen video puolestaan sai ensiesityksensä pyörien viikon ajan vhs-soittimessa jyväskyläläisessä baarissa.

Yhtyeen debyyttialbumi ilmestyy maaliskuussa.

Katsotaan muistin virkistykseksi esikuvakin: