Anssi Kela pienelle juhlakiertueelle

Laulaja/lauluntekijä Anssi Kela juhlistaa hurjia lukuja myyneen Nummela-albuminsa kymmenen vuoden taivalta.

Kela kertoo:

– Nummelan julkaisusta on kulunut kymmenen vuotta. Se on pitkä aika. Tasavuosia juhlistaakseni päätin raottaa ummehtuneen laulunkirjoituskammion jykevää ovea ja karata hetkeksi tien päälle. Mukaan otan uskollisen yhtyeeni. Ajattelimme tarjota teille jotain aivan erityistä: Pienen juhlakiertueen.

– Kiertueen myötä kuulija pääsee tekemään aikamatkan kymmenen vuoden taakse: bändi on sama, lavalla nähdään taas kaksi rumpusettiä ja minun käsissäni on akustinen kitara. Biisilistakin kaivetaan vuodelta 2001. Sen sijaan en lupaa leikata hiuksiani, kasvattaa pulisonkeja ja laihduttaa kymmentä kiloa. Kuulija voi kuitenkin halutessaan tehdä aikamatkasta täydellisen sulkemalla keikalla silmänsä.

– Pieni juhlakiertue ei kuitenkaan ole pelkkää peruutuspeiliin tuijottelua. Nostalgiasetin perään esitämme tuoreempaakin tavaraa ja keikoilla kuullaan myös aivan uusia kappaleita. Kiertue piirtääkin kartalle koko tekemäni matkan Nummelasta tähän päivään.

Pienen juhlakiertueen keikalle pääsylipun ostaneet saavat myös koodin, jonka avulla voi jälkikäteen ladata Musiikkipuodista tuolla kyseisellä keikalla nauhoitettuja biisejä.

Rundi etenee seuraavasti:

01.10. Nummela – Kuoppanummen koulukeskus
07.10. Helsinki – Virgin Oil
08.10. Mikkeli – Wilhelm
21.10. Suomussalmi – Kiannon Kuohut
28.10. Ähtäri – B52
29.10. Kaustinen – Konsta
11.11. Ruka – Zone
18.11. Kuopio – Puikkari
19.11. Viitasaari – Pihkuri
25.11. Kouvola – Encore
26.11. Leppävirta – Vesileppis
02.12. Jyväskylä – London
03.12. Espoo – Amarillo
09.12. Tampere – Ilona

Tunnelmaan voi virittäytyä Helsingin Tavastialla kymmenen vuotta sitten soineen Kaunotar ja basisti -biisin myötä.