Anssi Kelan ja Ismo Alangon albumisuunnitelmat tarkentuivat

15.1.2013 14:57

Ismo Alangon 22.2. julkaistava albumi on saanut nimekseen Maailmanlopun sushibaari. Tuoreen albumin biisilista, kansikuva ja toinen maistiaiskappale julkaistaan tämän viikon perjantaina Ismon Facebook-sivulla. Soundi on levyn ehtinyt jo kuunnella läpi huolella, ja kyseessä on ehdottomasti Ismon uran monipuolisimpia albumeita.

Ismo Alanko suuntaa levyn julkaisun kunniaksi uuden bändinsä kanssa tien päälle käytännössä koko vuodeksi. Maaliskuun ensimmäinen päivä starttaa Vantaalta huhtikuun loppuun saakka kestävä rundi. Kesällä Ismoa tullaan näkemään festareilla, ja Soundin saamien tietojen mukaan syksyllä on luvassa vielä konserttisalikiertue.

Lisää Ismo Alangon kuulumisia löytyy vuoden ensimmäisestä Soundista, joka ilmestyy 23.1.

Anssi Kela palaa neljän vuoden tauoltaan kuukautta Ismoa myöhemmin. 22.3. julkaistaan Kelan viides studioalbumi, joka on miehen omien puheiden mukaan saanut vahvasti vaikutteita 1980-luvun musiikista. Ensimmäinen single Levoton tyttö julkaistaan virallisesti 1.2., mutta ensiesityksensä kappale saa jo 17.1. Uuden Musiikin Kilpailu -lähetyksessä TV2:lla.

– Artistin palaaminen juurille on musiikkibisneksen pahimpia kliseitä, mutta ei tulevaa albumiani voi oikein muutenkaan selittää, Anssi Kela kertoo.

– Levyn soundimaailma kumpuaa nuoruudestani – niiltä ajoilta, jolloin toden teolla innostuin musiikista. Ensimmäinen ostamani levy oli Michael Jacksonia, seuraavaksi Duran Duran kolahti täysillä. 80-luvun pop-musiikki on ollut minulle rakasta noista päivistä lähtien, mutta omassa musiikissani olen pitänyt sen piilossa. Kun aloin tehdä tätä uutta levyä, niin kahleet katkesivat: 80-luku ei enää suostunut pysymään pinnan alla. Niinpä päästin sen päivänvaloon ja päätin äänittää juuri sellaisen albumin, jonka olen aina halunnutkin tehdä.

 

Lisää luettavaa