Anssi Kelasta ankalliskirjailija

10.5.2011 11:17

Legendaarinen Aku Ankka -lehti julkaisee 60. juhlavuotensa kunniaksi vierailevien käsikirjoittajien tarinoita. Toisesta osasta vastaa nyt Anssi Kela, jonka kirjoittama Poppamiehen kirous ilmestyy keskiviikkona 11.5. Aku Ankka -lehden numerossa 19/2011.

Legendaarinen Aku Ankka -lehti julkaisee 60. juhlavuotensa kunniaksi vierailevien käsikirjoittajien tarinoita. Toisesta osasta vastaa nyt Anssi Kela, jonka kirjoittama Poppamiehen kirous ilmestyy keskiviikkona 11.5. Aku Ankka -lehden numerossa 19/2011. "Ankalliskirjailijana" debytoivan muusikon kertomus on "opettavainen tarinan lupauksesta ja luonnon koskemattomuuden puolustamisesta".

Poppamiehen kirous -seikkailussa Roope-setä joutuu lunastamaan klondikelaiselle poppamiehelle nuorena kullankaivajana antamansa lupauksen. Hän palaa veljenpoikansa Akun kanssa rikkauksiensa alkulähteille suojelemaan Klondiken mahtavia aarniometsiä metsäyhtiön hakkuuaikeilta ja onnistuu pysäyttämään mahtavan Nätti-Jussin, maailman suurimman metsätyökoneen.

– Vaikka olen kirjoittanut paljon niin tämä oli aivan uusi juttu. Sitä jotenkin Ankka-fanina tietää, millaisia niiden tarinoiden tulisi olla, mutta oikean Aku Ankka -seikkailun luominen on aivan erilaista kuin mikään muu aiemmin kirjoittamani, Kela kertoo.

– On huikea tunne, kun saa itse päättää, mitä tutut hahmot ryhtyvät tekemään ja minkälaisen sanoman seikkailu lukijalleen välittää. Tämä tuo aivan erilaisen vastuun, sillä pelkkien sanallisten mielikuvien lisäksi visuaalisuus on merkittävässä asemassa. Kaikki tietävät, kuinka paljon yksi kuva kertoo, ja tässä niihin yhdistyvät myös merkitykselliset sanat.

Helmikuussa julkaistun ensimmäisen tarinan loivat kirjailija Johanna Sinisalo ja graafikko Hannu Mänttäri.

www.anssikela.com

Lisää luettavaa