Anthrax-basisti ei kadehdi nykypäivän aloittelevia bändejä: ”Menestyminen on vaikeampaa kuin koskaan ennen”

Anthraxin bassotaiteilija Frank Bello näkee nykyisin aloittelevien bändien taipaleen tiellä tähtiin lievästi sanottuna kivikkoisena. Huhtikuun 30. päivä Floridan Welcome to Rockville -festivaaleilla Evie Starin kanssa jutustellut mies maalaileekin nykypäivänä musiikilla itsensä elättämisestä kuvaa karuna savottana, joka ei sovi kaikkein herkimmille.

– Nähdäkseni se [menestyminen] on vaikeampaa kuin koskaan ennen. Minä tiedän; olen bändissä joka on ollut toiminnassa 30 vuotta ja se on meillekin vaikeaa. Tuntuu pahalta nyt aloittavien yhtyeiden kannalta, koska väyliä ei ole. Ainoa tapa pärjätä on vain mennä soittamaan jokaiseen mahdolliseen paikkaan. On soitettava takamus ruvella, kuten mekin teimme. Teidän täytyy vain hypätä pakuun, ajaa yhdelle keikalle ja jatkaa siitä eteenpäin tehden mitä tahansa bändinne promotoimiseksi ja pöhinän aikaansaamiseksi. Tähän hommaan täytyy olla paloa. Meillä kaikilla on se ”tämä täytyy saada ulos” -tyyppinen palo sisällämme ja se tuleekin ilmi musiikissamme. Sen täytyy ruokkia teitä tien päällä ja saada teidät antamaan kaikkenne koska tulette haisemaan, tulette pysyttelemään sen pakun perällä ja tulette näkemään myös nälkää.

Mies muistelee Anthraxin omia, vaatimattomia alkuaikoja matkalla menestykseen seuraavasti:

– Muistan kuin alkuaikoina tienasimme viisi dollaria päivässä, silloinkin kun meillä oli jo levytyssopimus. Viisi dollaria päivän ruokailuihin, eli aamupalalle, lounaalle ja päivälliselle. Sen täytyi riittää ja kyllähän se riittikin kun valitsit ateriasi. McDonald’s, Burger King, jne. Niin se vain menee. Kaikki riippuu palosta ja uskosta siihen mitä tekee. Se on kovaa hommaa, mutta jos todella haluat sitä…

Bello yrittää kuitenkin parhaansa mukaan olla avuksi tulevaisuuden tekijöille ja jakelee auliisti neuvojaan niitä kysyville:

– Haluan seuraavan sukupolven pärjäävän. Haluan heidän pärjäävän, koska haluan itsekin inspiroitua. Rakastan bändien auttamista.