Anvil-yhtyeen tarinan kertova palkittu dokumentti saamassa jatkoa – ”Tulee totaalisesti yllättämään kaikki”

Vuonna 2009 julkaistu dokumenttielokuva Anvil! The Story Of Anvil on erinomainen kuvaus kanadalaisesta heavy metal -bändi Anvilista, joka 80-luvun suursuosion jälkeen vaipui lähes totaaliseen unohdukseen. Palkittu ja ylistetty dokumentti on hauska, mutta paikoin hyvinkin raadollinen tosielämän Spinal Tap, jossa laulajakitaristi Lips Kudlow ja rumpali Robb Reiner yrittävät epätoivoisesti saada bändiään jälleen nosteeseen.

Metal Talk haastatteli Kudlow’ta ja Reineria, jotka kertoivat dokumentin saavan jatkoa. He sanoivat juuri nähneensä ensimmäisen trailerin elokuvasta, jonka työstäminen on kuitenkin kaksikon mukaan vasta ”puolitiessä”.

– Vaikka halkeammekin liitoksistamme kertoaksemme projektista, mutta vielä ei ole oikea aika siihen. Mutta kun se vihdoin ilmestyy, luulen, että se tulee totaalisesti yllättämään kaikki, toteaa Reiner.

– Osa siitä jatkaa siitä, mihin edellinen elokuva jäi, mutta mihin suuntaan uusi filmi lähtee puolestaan sen jälkeen, on jotain täysin erilaista. Ensimmäisessä elokuvassa katsottiin asioita sisäisestä näkökulmasta, miten puskemme eteenpäin ja muutamme oman elämämme; uusi elokuva kertoo enemmän siitä, miten muutamme kaikkien muiden elämän, Kudlow kuvailee.

Anvil on tuottelias myös musiikkirintamalla. Helmikuussa julkaistu Anvil Is Anvil -albumi on saamassa jatkoa hyvinkin piakkoin ja Reiner sanoo yhtyeen suunnittelevan studioon menoa ensi kesälle.

– Meillä on noin kuusi biisiä valmiina ja heittelemme nimiehdotuksia ilmaan, Reiner antaa tilannepäivityksen.