Apocalypticalle kultaa ja platinaa – ”Lämmittävät todella paljon”

6.2.2015 20:42

Apocalyptica vastaanotti Helsingin Finnvox-studiolla kaksi arvolevyä. Yhtyeen 7th Symphony  (2010) on myynyt kultaa ja Worlds Collide (2007) puolestaan platinaa. Myös yhtyeen manageri Ulysses Hüppauff ja kiertuelaulaja Richard ”Tipe” Johnson saivat omat juhla-albuminsa.

– Apocalypticalla oli Suomessa hieman vaikeuksia 2000-luvun alkupuolella, joten nämä yhtyeen uudesta noususta kertovat kulta- ja platinalevyt lämmittävät mieltä todella paljon, Eicca Toppinen kertoo Soundille.

Samana päivänä, perjantaina 6. helmikuuta, Apocalyptica myös ennakkokuuntelutti huhtikuussa julkaistavaa Shadowmaker-studioalbumiaan muun muassa toimittajille ja Rovio-pelitalon väelle (Apocalyptica ja Rovio ovat tehneet yhteistyötä – aiheesta enemmän täällä).

Yli tunnin mittainen, maineikkaan Nick Raskulineczin tuottama ja ansioituneen Greg Fidelmanin miksaama levyjärkäle on melkoista soittamisen ja laulamisen juhlaa. Singlenä julkaistu pitkäsoiton nimikappale antaa itse asiassa varsin hyvän kuvan tulevasta – tai ainakin niin hyvän kuin yksi kappale voi antaa kokonaisesta levystä. Toki matkan varrelta löytyy myös yllätyksiä.

– Eräs levyn biiseistä kasvoi lopulta alkuperäisestä kolmesta minuutista kahdeksaan. Nick pisti meidät vähän soittamaan – tai oikeastaan aika paljonkin, Perttu Kivilaakso hymyilee.

Myös Apocalyptican uusi laulaja Franky Perez tekee albumin raidoilla vaikutuksen – muusikon repertuaarista tuntuu löytyvän sävyjä joka lähtöön.

– Halusimme tämän levyn myötä tehdä yhteistyötä vain yhden laulajan kanssa ja Frankyn löytäminen on osoittautunut loistavaksi asiaksi, Toppinen kertoo.

Lisää luettavaa