Apulannan metsähanke laajenee Rantasalmelle – ”Hyvä esimerkki siitä, mitä hienoa voimme tehdä bändinä myös musiikin ulkopuolella”

Seuraava Apulanta-metsä istutetaan toukokuussa.
23.4.2024 09:11

Apulanta-yhtye istutti viime vuonna metsän Heinolaan osana Minusta kasvaa puu -hankettaan. Tänä vuonna hanke laajenee: seuraava Apulanta-metsä istutetaan Rantasalmelle lauantaina 18. toukokuuta.

”Minusta kasvaa puu on itselleni sydämen hanke ja hyvä esimerkki siitä, mitä hienoa voimme tehdä bändinä myös musiikin ulkopuolella. Hanke sai alkunsa taannoisesta olympiastadionin keikastamme, jonka myötä tuhannet ihmiset istuttivat puita ympäri Suomen. Sittemmin istutimme faniporukan kanssa Apulanta-metsän Heinolaan ja nyt pääsemme tekemään saman Rantasalmella”, toteaa rumpali Sipe Santapukki.

Istutuspäivään on haettu Apulannan faneja mukaan talkoisiin sosiaalisen median kautta. Koordinaatit Rantasalmelle istutettavaan Apulanta-metsään tullaan julkaisemaan istutuspäivän jälkeen, jotta kaikilla on mahdollisuus seurata metsän kasvua ja kehitystä. Hanke toteutetaan yhteistyössä Rantasalmen kunnan, Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savon ja istutusputkia valmistavan Veme Oy:n kanssa ja sitä ovat tukemassa myös monet muut kumppanit sekä paikalliset yritykset.

”Luonto, kestävä kehitys ja musiikki ovat Rantasalmelle tunnusomaisia piirteitä. Nyt pystymme yhdistämään nämä tärkeät elementit ennen näkemättömällä tavalla. Apulanta-metsä on kaikille avoin virkistysalue ja metsän kasvua voi käydä paikan päällä seuraamassa. Metsän hyöty ja ilo kestää vuosikymmeniä!” iloitsee kunnanjohtaja Rainer Leskinen.

Apulanta konsertoi syksyllä kahdesti Tampereen Nokia-areenalla yhdessä Lahden sinfoniaorkesterin kanssa. Spesiaalikeikat koetaan 25. ja 26. lokakuuta.

Lisää luettavaa