Heinolaan kohoaa seuraavaksi Apulanta-metsä: ”Se on tuova iloa aikanaan myös tuleville polville”

15.5.2023 10:57

Apulannan presenssi tuntuu Heinolassa vielä aikaisempaakin vahvemmin, kun orkesterin aloittama metsähanke Minusta kasvaa puu saa jatkoa. Projektin myötä kaupunkiin istutetaan nimittäin aivan oikea Apulanta-metsä.

Istutus tapahtuu 20. toukokuuta. Talkoisiin on rerytoitu bändin faneja, jotka hoitavat käytännön työn kavereidensa sekä metsäalan ammattilaisten kanssa. Apulanta osallistuu sekä metsän istutukseen että hoitamiseen.

Minusta kasvaa puu lähti stadikalta, kun juhlimme Apiksen 30-vuotissynttäreitä. Emme halunneet jakaa ihmisille krääsää, vaan sen sijaan puun siemeniä. Näin ollen keikka jätti jälkeensä kokemuksen ja muistijäljen lisäksi jotain pysyvää”, Sipe Santapukki kertoo tiedotteessa ja jatkaa:

”Nyt pieni hankkeemme laajenee Heinolaan, jonne istutamme kokonaisen Apulanta-metsän. Parasta tässä on se, että teemme tämän porukalla. Tämmöiset talkoot ovat mielestäni omiaan kasvattamaan yhteisöllisyyden kokemusta, mikä on viime vuosina ollut liiaksi paitsiossa. Apulanta-metsä on monella tapaa kaunis ja itselleni tärkeä monumentti, joka on tuova iloa aikanaan myös tuleville polville.”

Heinolan kaupunki on osoittanut metsähankkeelle 2,2 hehtaarin maapalstan ja lahjoittaa projektia varten 3600 koivuntaimea, jotka istutetaan palstalle Metsänhoitoyhdistys Päijät-Hämeen asiantuntijoiden opastuksella. Apulanta-metsän puulajiksi valikoitui koivu metsän monimuotoisuuden tukemiseksi. Apulanta-metsän tarkka sijainti tullaan paljastamaan istutuspäivän jälkeen, jonka jälkeen kaikilla on mahdollisuus vierailla alueella ja seurata metsän kehitystä.

”Apulanta-metsän istuttamisella yhtye ja fanit voivat jättää konkreettisen yhteisen muiston Heinolaan vuosikymmeniksi. Metsää on hoidettava erityisesti sen ensimmäisinä elinvuosina hyvän kasvuun lähdön varmistamiseksi. Apulanta faneineen ovatkin lämpimästi tervetulleita metsänhoitotöihin Apulanta-metsässä myös tulevaisuudessa”, Heinolan kaupungin metsätalousinsinööri Juho Kontra kertoo tiedotteessa.

Lisää luettavaa