Arch Enemy -solisti on huolissaan metallimusiikin tulevaisuudesta alan mestareiden vetäydyttyä areenoilta

Sami Turunen

Arch Enemy -laulaja Alissa White-Gluz ilmaisee huolensa raskaamman musiikin tulevaisuudesta pioneeriosaston lyötyä pillit lopullisesti pussiin.

Aihe nousi esiin San Antonio Currentin haastattelussa, jossa White-Gluzilta kysyttiin, kuinka metalliskene tulee pärjäämään Megadethin, Iron Maidenin ja Judas Priestin kaltaisten nimien eläköidyttyä.

”Juttelin asiasta juuri eilen, sillä olin [Behemoth-nokkamies] Nergalin ja [Arch Enemy -kitaristi] Michaelin [Amott] kanssa The Bay Strikes Back -kiertueella Testamentin, Exoduksen ja Death Angelin matkassa”, White-Gluz sanoo. ”Puhuimme aiheesta ja olimme itse asiassa vähän huolissamme siitä, mikä ottaa fantastisen musiikin paikan. Jos mennään vähän metallin ulkopuolelle, sanotaanko vaikka Aerosmithiin. Kun nämä bändit lopettavat milloin mistäkin syystä, Arch Enemy on valmiina astumaan kehiin. Mutta omasta puolestani olen vähän huolissani. En väitä etteikö moderni musiikki olisi fantastista, koska se on. Kyse on enemmänkin siitä, että musiikin kulutus keskittyy vähemmän laulunkirjoituksen tasoon, muusikkouteen ja sanoituksiin. Se on keskittynyt enemmän kappaleen viraalipotentiaaliin ja suunnattu hyvin lyhyille keskittymiskyvyille. Se ei ole muusikoiden vika. Niin asiat vain ovat. Joten olen vähän huolissani ettei loistavaa musiikkia ole enää olemassa — sanotaanko 50 vuoden päästä.”

”Olen huolissani myös siitä, että bändien aikakausi saattaa olla tulossa päätökseensä, sillä kiertäviä bändejä ei ole ollut erityisen pitkään”, laulaja jatkaa. ”Keith Richards sanoo elämäkerrassaan The Rolling Stonesin olevan yksi ensimmäisistä kiertävistä bändeistä, enkä haluaisi sen ajanjakson päättyvän. Toivon, että livenä soitettavaa metallimusiikkia kohtaan syntyy uutta innostusta. Kun katselin loppuunmyydyn Anaheimin House Of Bluesin yleisöä The Bay Strikes Back -keikalla, näin kaikkien nauttivan ja jakavan hengellisen hetken Exoduksen soittaessa.”

”En halua mennä tanssipaikkaan tai baariin, haluan mennä keikalle”, White-Gluz summaa. ”On paljon paikkansa lunastaneita metallibändejä, jotka ovat olleet olemassa 20, 25 vuotta, ja olemme rakentaneet hienon esityksen ja setin. Ymmärrän ettei Slayer voi enää jatkaa, mutta olen huolissani siitä että tulee olemaan aika, jolloin mestarit eivät enää ole mukana kuvioissa.”