Arkusta palannut Dead Moon keikalle Suomeen – Hori Smoku Summer Boogaloo lähestyy

Dead Moon.

Heinäkuun 24.–25. päivinä Helsingin Ääniwallissa järjestettävä Hori Smoku Summer Boogaloo tekee palveluksen suomalaiselle punkyleisölle tuodessaan jo kerran arkkuun haudatun kulttiyhtye Dead Moonin Suomeen.

Yhtye on jo 1960-luvulta rock’n’rollin alamaailmassa omaehtoisesta tekemisen tavastaan taipumatta toimineen Fred Colen tunnetuin yhtye. Bändin melankolinen ja särkevä soitto yhdistettynä Colen epätoivoiseen huutoon pimeästä on vuosien mittaan löytänyt resonaatiopohjaa suomalaisnuorukaisissa niin vahvasti, että yhtyeen pahaenteinen puolikuun muodostava pääkallologo löytyy useammastakin ihosta tatuoituna.

Dead Moonin basistin ja toisen solistin virkaa toimittaa Fredin vaimo Toody Cole. Vuosien jälkeen uudelleen kasatussa yhtyeessä alkaa ikä näkyä: alkuperäinen rumpali Andrew Loomis on syrjässä kaulasta löytyneen syöpäkasvaimen vuoksi. Rumpupenkin päältä löytyykin Dead Moonin seuraajayhtyeen Pierced Arrowsin Kelly Halliburton. Kiertueen on ilmoitettu olevan Fred Colen viimeisiä.

Lainarumpalin ei pitäisi festivaalihekumaa haitata, sillä Dead Moonin lisäksi Hori Smokussa nähdään kaksikymmentä muutakin yhtyettä.

Mukana on Suomen kiinnostavimpien säröbändien, kuten The Achtungs ja The Sultans, lisäksi yksi 1990-luvun amerikkalaisen garagepunkin Suomeen kaivatuimmista – The Gories.

Samoin viikonloppuna on mahdollista kokea muun muassa Moon Duon utuinen maailma ja käppäpunkkarit Buck Biloxi & The Fucks.

Tarkemmat tiedot tapahtuman Facebook-sivuilta.

Liput Hori Smoku Summer Boogaloohon myy Tiketti.