”Armollisuus on välillä kovin vaikeaa, kun ohitamme ja hylkäämme toisiamme” – Vesala julkaisi Testamentti-singlen tulevalta levyltään

Helmikuussa ilmestyvän levyn jälkeen Vesala laittaa soolouransa tauolle.

Paula Vesala julkaisee helmikuun 10. päivä kolmannen sooloalbuminsa Näkemiin, melankolia. Tänään levyltä on julkaistu single Testamentti, joka on paitsi Vesalan sanoittama että yhdessä Joonas Angerian kanssa sävelletty, myös artistin itsensä tuottama kappale.

”Alun perin Joonas myös tuotti kappaletta, mutta kaivoin session esiin tänä vuonna ja tuotin sen yksin loppuun. Lauloin, äänitin ja ohjelmoin sen valmiiksi ihan vaan omassa kodissani. Se tuntui mulle oikealta tavalta saatella albumi valmiiksi”, Vesala kommentoi.

Testamentti syntyi ajatellessa sitä, mitä ihmiset kuolinvuoteellaan katuvat tai eivät kadu. Anteeksi antaminen ja armollisuus on välillä kovin vaikeaa, kun ohitamme ja hylkäämme toisiamme. Toisaalta, vaikka kuinka rakastaa ja on läsnä, siitäkin kaikesta me kaikki lopulta joudumme luopumaan.”

Kappaleen kylkeen on tehty myös video, jonka ohjauksesta vastaa Vesalan Uu mama -videonkin ohjannut Miikka Lommi.

”Halusimme mennä tyhjään esitystilaan, sellaiseen johon aina uudelleen ja uudelleen aletaan rakentaa jotakin tyhjästä. Esitystilan tyhjyyteen tulee lopulta koko maailma ja sitten se puretaan, ja tilalle tulee uusi todellisuus. Edellinen katoaa. Kerromme itsestämme monenlaisia tarinoita, niin muille kuin itsellemme. Kaikki ne ovat yhtä totta kuin eivät ole.”

Vesala on ilmoittanut jäävänsä Näkemiin, melankolia -albumin julkaisun jälkeen pitkälle tauolle.