Arvostetun Guitar World -lehden lukijat ovat puhuneet: Erja Lyytinen on yksi nykyhetken kovimmista blueskitaristeista

Guitar World -lehden lukijat saivat kuluneena kesänä äänestää mielestään tämän hetken kovinta blueskitaristia. Ääniä annettiin kaikkiaan yli 60 000 ja tulokset ovat nyt selvillä.

Ykköseksi kiri kitaravirtuoosi Joe Bonamassa ennen legendaarista Eric Claptonia, slidemestari Derek Trucksia, konkari Buddy Guyta ja 2000-luvun ihmelapsi John Mayeria. Listalta löytyy myös suomalaisväriä, sillä Kuopiosta ponnistava blueskuningatar Erja Lyytinen komeilee sijalla 14! Guitar World oli valikoinut valmiiksi 73 äänestettävää soittajaa ja tämän lisäksi lukijat saivat lisätä listaan vielä omiakin ehdokkaitaan.

”Suomalainen laulaja-lauluntekijä Erja Lyytinen on yksi Euroopan johtavista blueskitaristeista ja hänen viimeisin albuminsa Another World, jolla vierailee Jennifer Batten ja Sonny Landreth, on jälleen yksi näyte hänen mahtavasta äänestään ja korvastaan progressiiviselle, melodiselle rockille”, julkaisu hehkuttaa. ”Puhumattakaan hänen ilmeisen vokaalimaisia ominaisuuksia sisältävästä moitteettomasta slidesoitostaan.”

Voit käydä tutustumassa äänestyksen tuloksiin tarkemmin täällä.