”En uskonut näkeväni levyn julkaisua itse” – Astrid Swanilta uusi single ja tietoa albumisuunnitelmista

Astrid Swanin uusi pitkäsoitto ilmestyy lokakuussa. Nyt vuorossa on yläpuolella soiva toinen maistiainen Not Your Mom.

Astrid Swan julkaisee 8. lokakuuta uuden albumin. D/other-niminen pitkäsoitto on rakentunut viiden vuoden kuluessa, ja levyn 10 kappaletta käsittelevät niin äitiyttä, feminismiä, surua kuin ihmissuhteitakin.

– Lokakuussa ilmestyvä albumini D/other oli työnimeltään ”viimeinen levyni”. En uskonut näkeväni sen julkaisua itse, toteaa syövän kanssa viime vuosina kamppaillut Astrid Swan. – Se on rakkauskirje lapsilleni, elämälle ja myös niille naisille, jotka jo kulkivat samaa polkua jolla itse olen.

Tänään albumilta on julkaistu single Not Your Mom. Kappaleen pääset kuulemaan jutun yläpuolelta tai vaikkapa Soundin Parasta juuri nyt -soittolistalta.

– Sylvia Plath ja Toni Morrison heräsivät aamuneljältä kirjoittamaan ennen kuin lapset nousevat. Märta Tikkanen nakutti kirjoituskonetta öisin. Siitä tuli lapset kesäisiin uniin vaivuttava taustamusiikki. Taiteilijaäideillä öistä on muodostunut se kuuluisa oma aika. Toisaalta myös nukkuminen itse vaatii antautumista ja luopumista. Näistä on kyse Not Your Mom -kappaleella, Astrid Swan taustoittaa.

Swanin itse tuottaman albumin jousiosuuksista vastaa kanadalainen Owen Pallett. Albumilla soittaa myös Swanin yhtye: Mikael Hakkarainen, Alina Toivanen, Veli Kauppinen ja Johannes Salomaa.

Albumilta on aiemmin keväällä julkaistu single Silvi’s Dream. Astrid Swanin edellinen pitkäsoitto From The Bed And Beyond (2017) sai Teosto-palkinnon ja ehdokkuudet niin Emmoissa kuin Nordic Music Prize -mittelössäkin.

Astrid Swan (kuva: Valreza Collective)