Audioslave-rumpali muistelee edesmenneen Chris Cornellin vaikeita aikoja – ”Hajosimme jo ennen ensimmäisen levyn julkaisua”

Rage Against The Machinen, Audioslaven ja nyttemmin Prophets Of Ragen rumpupallilta tuttu Brad Wilk paljastaa Audioslaven lähes lopettaneen uransa hyvin alkuvaiheessa. Lopettamisen taustalla oli Wilkin mukaan edesmenneen Chris Cornellin ongelmat päihteiden kanssa.

Wilk muisteli Dean Del Rayn Let There Be Talk -podcastissa kuinka Audioslave oli parhaimmillaan hyvin luova yhtye, mutta Cornellin vaikeat ajat tekivät yhtyeen toiminnasta vaikeaa jo ennen ensimmäistä levyä.

– Oli uskomatonta kuinka hän saapui paikalle ja yhtäkkiä olimme kirjoittamassa musiikkia. Olimme todella tuottelias bändi, kirjoitimme musiikkia todella nopeasti, Wilk muistelee Alternative Nationin kirjaamassa podcastissa.

Wilk kertoo, että Audioslaven alkuaikoina Cornell kävi elämässään läpi hyvin vaikeita aikoja. Tämä kaikki heijastui bändiin, jonka keskenään jo aiemmin soittaneet jäsenet olivat vielä hyvin uusia tuttavuuksia Soundgardenissa vaikuttaneen laulajan kanssa.

– Olimme vasta tutustumassa häneen. Ennen kuin levymme edes tuli ulos, olimme yrittämässä saada häntä kuiville päihteistä. Bändi oli jo hajonnut, Audioslave hajosi jo ennen kuin ensimmäinen levymme tuli ulos, Wilk paljastaa.

– Se oli tuskastuttavaa, koska meillä oli levy jo valmiina, mutta sitten emme olleetkaan bändi. Se oli vaikeaa. Mutta me palasimme yhteen, hän sai asiansa kuntoon ja pystyimme tekemään kolme albumia, rumpali kertoo tilanteen kehittymisestä.

Wilk kuvailee edesmennyttä bändikaveriaan ”hyvin mukavaksi, ajattelevaksi ja fiksuksi tyypiksi”. Rumpalin mukaan Cornell tunsi ihmisten tuskan ja koki uutisten katsomisen vaikeaksi.

– Hänestä pystyi näkemään, että se tuskan ottaminen itseensä sattui häneen fyysisesti. Ajattelen, että kuka tahansa taiteilija ja kaikki ihmiset, joiden kanssa olen soittanut, kärsivät tästä.